Dobrovoljci Vojske Srbije položili zakletvu u Leskovcu
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Kasarna Petar Bojović

Dobrovoljci Vojske Srbije položili zakletvu u Leskovcu

Društvo -
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS), general Ljubiša Diković izjavio je da se polaganjem zakletve potvrđuje čvrsta veza između naroda i vojske

LESKOVAC - U Centru za obuku u kasarni "Petar Bojović" u Sinkovcu kod Leskovca, 178 mladića i devojaka koji dobrovoljno služe vojni rok položili su danas zakletvu.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS), general Ljubiša Diković izjavio je da se polaganjem zakletve potvrđuje čvrsta veza između naroda i vojske.

"Ovo je istovremeno i potvrda snažnog opredeljenja Ministarstva odbrane da sačuva vojničku tradiciju našeg naroda. Osnovni zadatak vojske je odbrana Srbije i to je naš prioritet. Pored toga, na osnovu odluke državnog rukovodstva, sa drugim armijama učestvujemo u očuvanju mira u svetu. Zato danas VS uživa veliki ugled u narodu", rekao je general Diković.

U kasarni "Petar Bojović“ zakletvu je položilo 178 mladića i devojaka koji su dobrovoljno odlučili da služe vojni rok.

"To mi je želja od malena, da pokažem kako i mi devojke možemo da izvršavamo vojničke zadatke i zato sam se dobrovoljno prijavila za služenje vojnog roka. Nadam se da ću obuku završiti sa odličnim i želim da nastavim profesionalno angažovanje u vojsci", komentariše Jovana Đorđević.I ostali vojnici kažu da je u početku bilo teško ali da su se navikli na vojnički život.

"Brat mi je na akademiji i zato sam i ja odlučio da budem vojnik. U početku je bilo teško ali sada je sve bolje i bolje, pre svega zahvaljujući starešinama i dobrom društvu", ocenjuje prve vojničke dane Darko Dinić.Nakon dobrovoljnog služenja vojnog roka, mnogi planiraju da konkurišu da postanu profesionalni vojnici.

"Zelena je moja omiljena boja", kaže kroz šalu Jelena Jakšić i dodaje da pre svega voli vojnički način života, zbog čega će se i truditi da ostane u vojsci.Svečanosti u kasarni "Petar Bojović" prisustvovali su predstavnici lokalnih samouprava Leskovca i opština Jablaničkog okruga, policije, crkve, rodbina i prijatelji vojnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track