PAKAO NARKOMANIJE: Mama, molim te, baci iglu iz ruke!
Foto: Nemanja Pancic

Vapaj deteta

PAKAO NARKOMANIJE: Mama, molim te, baci iglu iz ruke!

Društvo -
Teško Kurir u poseti Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti upoznao Danijelu Š. (22), koja se drogira sedam godina i koju je dete nateralo na lečenje

BEOGRAD - S travom je počela, a došla do toga da prodaje telo za gram heroina!Danijela Š. (22) iz Pančeva u Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj ulici leči se poslednje dve nedelje. Odlučila je da za Kurir otvori dušu i kaže zbog čega je ušla u svet droge i kako ju je ljubav prema trogodišnjem sinu naterala da potraži spas!Molba sina- Rekao mi je: „Mama, idi, leči se, šta će ti ta igla u ruci.“ Nisam mogla da verujem da mi dete govori da je vreme da potražim izlaz - kaže ona teško uzdišući i dodaje da joj ni to što se prostituisala zbog heroina nije strašno koliko činjenica da se drogirala pred detetom. Prema njenim rečima, nikad više ne bi uzela dop, ali ni travu, od koje je sve i počelo.- Imala sam 15 godina kad sam u društvu iz ulice probala marihuanu. Pitali su me hoću li da probam malo trave i pristala sam. To se desilo dva-tri puta, a onda sam s dečkom s kojim sam se zabavljala prešla na „žuti prah“. Tako je bilo do moje 17, dok se nisam udala, a kasnije i rodila dečaka. Posle tri godine trezvenog života s normalnim čovekom vratila sam se starim navikama - objašnjava Danijela, koju je muž nakon toga napustio, ali ju je pronašao diler, koji ju je za neophodnu dozu od pet grama u vrednosti od 8.000 dinara primoravao na seks.Dugovi zbog droge- Prvo mi je davao drogu na ler, udvostručio mi dug, a pošto nisam imala da mu vratim, pronalazio mi je muškarce - priča ova devojka sa suzama u očima i dodaje da su ona i njena sestra trpele najbrutalnije maltretiranje dilera sve dok ih nije spasla policija i ljudi iz Centra za borbu protiv trgovine ljudima.Danijela Š. i njena sestra nisu upoznale oca, a do svoje sedme godine živele su s majkom prostitutkom.

Kurir u borbi protiv narkomanijeMeđunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge obeležava se na današnji dan počev od 1987. Kurir se pridružuje akciji s posebnim akcentom na prevenciji droge u školama i s ciljem da se javnost upozore na sve rasprostranjeniju zloupotrebu opijata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja