Ministarstvo pravde rezultate rada stavilo u spot!
Foto: Print Screen

Godinu dana napornog rada

Ministarstvo pravde rezultate rada stavilo u spot!

Društvo -
Spot Ministarstva pravde objavljen je na društvenim mrežama Fejsbuku i Tviteru, a u njemu je prikazan rad ovog ministarva u proteklih godinu dana, kao i planovi za naredni period koji će biti realizovani

BEOGRAD - Ministarstvo pravde i državne uprave predstavilo je danas na profilima na društvenim mrežama svoj rad u proteklih godinu dana, kao i planove za naredni period putem video spota, a ministar Nikola Selaković poručio da je cilj da pravosuđe bude nezavisno, odgovorno i efikasno, ali i kvalitetno, kao i da vrata uprave budu otvorena za građane.

U spotu, koji je objavljen na društvenim mrežama tog ministarstva "Fejsbuk" i "Tviter" uoči godinu dana od kada je formirana vlada i kada je na čelo Ministarstva došao Selaković, navodi se da je donet plan za sistemsku borbu protiv korupcije, da je zloupotreba u javnim nabavkama sada krivično delo, kao i da je započeto rasterećenje sudstva.

Takođe, kako u spotu pod nazivom Šta smo za godinu dana zajedno postigli" navodi ministar Selaković, renovirane su zgrade pravosuđa u Kraljevu, Užicu, Zaječaru, kao i specijalna zatvorska bolnica, deo okružnog zatvora u Beogradu, a podignuta je i nova zgrada vaspitno-popravnog doma u Kruševcu.

Ministar kao rezultate rada navodi i dupliran broj kancearija za alternativne sankcije, bolje upravljenje oduzetom imovinom, posetu državljanima Srbije u Hagu i zahtev da izdržavaju kaznu u Srbiji, kao i insistiranje na pravima Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji.

Ministarstvo je dostupnije građanima, prvi put dostupni su svi javni registri, bolja zaštita prava radnika, donet je Marijin zakon , strože su kazne za dela učicnejna iz mržnje, veća sloboda štampe, takođe su rezultati koji se ističu u spotu.

Sve ovo smo uradili kroz dijalog i razne rasprave uz pozitivne ocene Evrope, a tako nastavljamo , poručuje ministar i navodi da je u planu da sudovi budu dostupniji građanima, da se brže rešavaju stari predmeti, a postupci kraće traju.

Cilj je i dalje rasterećenje pravosuđa, početak rada javnih beležnika i jednostavnija proceduru dobijanja lične karte i pasoša.Da se uspostave jasni kriterijumi za izbor sudija i tužilaca, da vrata uprave budu otvorena za građane, da pravosuđe bude nezavisno, odgovorno i efikasno, a kvalitetno, poručuje Selaković na kraju spota.

Inače, kako je rečeno u Ministarstvu pravde, spot je napravljen u saradnji sa švedskom organizacijom SIPA fond.

http://www.youtube.com/watch?v=p7HxCxI0ba4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track