SNS pita DS: Da li vas je sramota ko vam je predsednik?
Foto: Rts

Odgovor naprednjaka

SNS pita DS: Da li vas je sramota ko vam je predsednik?

Politika -
Da li smatrate uvredom to što smo pitali u čemu je vaš predsednik stručan, ili vas je, ustvari, sramota ko vam je predsednik, navode naprednjaci

BEOGRAD - Srpska napredna stranka negirala je danas da je iznela neistine i uvrede na račun demokarata, upitavši da li je za generacije članova DS uvreda to što ih vodi čovek "koji je skandalozno zadužio srpsku prestonicu, a sebi osigurao holivudske profite".

"Da li smatrate uvredom to što smo pitali u čemu je vaš predsednik stručan, ili vas je, ustvari, sramota ko vam je predsednik", navode u saopštenju naprednjaci.

SNS pita DS i da "da li vas je sramota to što vas predstavlja čovek koji na najbeskrupulozniji način guši slobodu medija u Srbiji čitavu deceniju" i "da li vas je, možda, sramota što vas predstavlja biznismen, koja uzima milionske provizije preko svojih privatnih firmi nameštajući tendere".

Naprednjaci navode i da ih "raduje činjenica" što se DS, "doduše tek sada kada je u opoziciji, setila da u Srbiji postoji i zdravstvo, i školstvo, i penzije".

SNS dodaje i da su "demokrate uvek rado birale resore finansije i sile, a za vreme decenijskog vladanja Srbijom nisu nikada pokazali ni najmanju želju da se stanje u ovim oblastima popravi i unapredi položaj građana".

"Poručujemo DS-u da će Alisa Marić, Milan Bačević i drugi odgovarati o svojoj stručnosti narodu, a ne političarima koji ne mogu da pređu cenzus, i kojima se podsmeva cela Srbija, poput njihovog doktora Ace Šapića, Đilasovog istaknutog prvaka", navodi SNS.

Naprednjaci ističu i da "podržavaju svog predsednika Aleksandra Vučića i sa ponosom izgovaramo njegovo ime".

"Bezrezervno ga sledimo u teškoj borbi protiv korupcije i kriminala, koja nije stvar jednog čoveka, niti jedne institucije - to je stvar svih nas i onoga šta želimo da postanemo", dodaje SNS.

Ta stranka navodi i da "svi mi zajedno činimo sve da od Srbije, koja je na kolenima zbog vas takvih, napravimo normalnu, razvijenu, evropsku državu, i da konačno osnažimo sve institucije, koji ste vi obezvredili i uništili, a sada ih se rado sećate".

SNS navodi i da se više neće baviti DS, i odgovarati na njihova besmislena saopštenja jer je DS "stranka koja je poznata samo po izbornom fijasku u Zemunu, Zaječaru, Kovinu, ili po napuštanju članova i nezadovoljstvu funkcionera koji odlaze".

Naprednjaci poručuju i da imaju odgovornost prema građanima, i da će samo njima ćemo polagati račune, a DS-u preporučujemo da se pozabavi svojim kadrovima i svojim problemima.

DS je saopštila prethodno da je od ljudi u SNS "koji se kriju iza Aleksandra Vučića" ponovo dobila uvrede i neistine umesto odgovara na pet pitanja vezanih za naprednjake među kojima je i zašto se njihov lider pita za sve u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track