PROTEST RATARA: Završena blokada puta Pančevo-Beograd
Foto: Tanjug

Saobraćajnica bila neprohodna 2 sata

PROTEST RATARA: Završena blokada puta Pančevo-Beograd

Društvo -
Nezadovoljni ratari iz Južnog Banata i Srema blokirali su nešto posle 12 sati novi put Beograd - Pančevo u oba smera, na dva sata

BEOGRAD - Banatski poljoprivrednici, koji su od 12 do 14 časova zaustavili saobraćaj na novom putu Pančevo-Beograd, završili su blokadu saobraćajnice.

Nezadovoljni ratari iz Južnog Banata i Srema blokirali su nešto posle 12 sati novi put Beograd - Pančevo u oba smera, na dva sata. Građanima je u tom periodu na raspolaganju bio alternativni, stari put za Pančevo.

Podsetimo, poljoprivrednici iz Pančeva, Alibunara i Vršca nezadovoljni otkupnom cenom svojih pšenice, kukuruza i suncokreta, najavili su da će danas blokirati put od Pančeva ka Beograda, ako ih niko iz Vlade Srbije ne primi.

Član Organizacionog odbora protesta Jovan Negovan rekao je da će poljoprivrednici blokirati put na tri sata u oba pravca.

"Ako nas niko ne primi, blokiraćemo put prema Beogradu od 12 do 15 sati", rekao je Negovan.

Prema njegovim rečima, delegacija poljoprivrednika će svoje zahteve danas predati Vladi Srbije, nakon čega očekuju da ih neko primi na razgovor.

"Spremni smo da posrednik u pregovoru sa uljarama bude i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Danilo Golubović", kazao je Negovan.

On je rekao da poljoprivrednici traže da prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić suzbije kartelsko ponašanje u industriji ulja i dogovaranju otkupne cene suncokreta. Kako je dodao, traži se i da otkupna cena suncokreta bude 45 dinara za kilogram, dodatni otkup 200.000 tona pšenice ovogodišnjeg roda po ceni od 20 dinara za kilogram, kao i otkup 200.000 tona kukuruza po ceni od 18 dinara za kilogram.

Istovremeno, deo članstva asocijacije poljoprivrednika "Banatski paori" saopštio je da neće blokirati saobraćajnice i sačekaće, kako je navedeno, zakazani razgovor s potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, u ponedeljak 2. septembra. Kako se dodaje, u slučaju da se ne postigne valjan dogovor, poljoprivrednici će biti primorani da svoje nezadovoljstvo iskažu na radikalniji način, o čemu će se naknadno dogovoriti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track