VILA MORA DA SE RENOVIRA: Jovanka Broz neće drugu kuću!
Foto: Reuters

Uskoro izlazi iz bolnice

VILA MORA DA SE RENOVIRA: Jovanka Broz neće drugu kuću!

Društvo -
Posetiću je narednih dana, i ako je odlučna u toj nameri, moraćemo što pre da počnemo sa rekonstrukcijom, rekao Rasim Ljajić

BEOGRAD - Neće da se seli pod stare dane!

Jovanka Broz (89) izrazila je želju da se, nakon izlaska iz bolnice, vrati u kuću u kojoj je dosad živela. Titova udovica odbila je ponudu države da se smesti u je dnu od kuća koju joj je Vlada Srbije ponudila.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić potvrdio je da Jovanka želi da se vrati u ruiniranu vilu na Dedinju, dodajući da će narednih dana razgovarati s njom o toj odluci.

- Prekjuče sam je obišao u Urgentnom centru i tada mi ništa nije rekla o namerama nakon izlaska iz bolnice. Njeni rođaci su juče obišli tri kuće koje smo joj ponudili, međutim, nijedna nije odgovarajuća, jer su višespratne – kaže Ljajić. Ponuđene kuće su, inače, u vlasništvu Diplomatsko stambenog preduzeća (DIPOS). Pošto nisu bili zadovoljni, doneta je odluka da se naredne sedmice posete još dve kuće u vlasništvu ovog preduzeća.

- Trebalo je da obiđemo te kuće, koje su jednospratne, međutim, u međuvremenu sam dobio informaciju da Jovanka Broz želi da se vrati u staru vilu. Posetiću je narednih dana, i ako je odlučna u toj nameri, moraćemo što pre da počnemo sa rekonstrukcijom vile. Renoviraćemo prvi sprat, kako bi uslovi za stanovanje bili adekvatni – naglašava Ljajić.

Direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić rekao je da je zdravstveno stanje Jovanke Broz stabilno, ali da će ona u bolnici ostati još najmanje dve sedmice. On je dodao da Jovanka prima intravensku terapiju, na koju dobro reaguje, i da je pod konstantnim nadzorom lekara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track