Bebac protiv ukidanja povraćaja PDV na bebi opremu i hranu

Bebac protiv ukidanja povraćaja PDV na bebi opremu i hranu

Društvo -

BEOGRAD - Ukidanjem povraćaja PDV-a na bebi hranu i opremu država bi pokazala da joj nije stalo do osnovnih potreba desetine hiljada porodica, saopštio je danas roditeljski portal Bebac navodeći da bi trebalo ukinuti PDV na opremu i hranu za bebe kao što je to uradila većina zemalja.

Taj portal je Vladi Srbije poručio da bi ukidanje povraćaja PDV-a na bebi hranu i opremu bio "šamar u lice svima koji se bore za bolju budućnost svoje dece".

"Da li ste razmišljali o tome da ovom odlukom koju donosite na prečac ugrožavate minimum opstanka, podstičete sivu ekonomiju i primoravate porodice da potrepštine za bebe kupuju u inostranstvu", navodi Bebac.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je ranije danas da će vrlo brzo sa Ministarstvom finansija izaći sa konačnim predlogom u vezi sa PDV na bebi hranu i opremu i povećanjem roditeljskog dodatka.

"Pošli smo od stanovišta da bi bilo bolje da ta količina novca koja je predviđena za oslobađanje od PDV bude podeljena ravnomerno svim roditeljima kroz meru roditeljskog dodatka pa bi na taj način došli i do povećanja roditeljskog dodatka", rekao je Vulin novinarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track