ČUDA NASMEJANE IKONE BOGORODICE VITLEJEMSKE: Jedna od najcenjenijih svetinja POKLON U KURIRU!

Mir Božji, Hristos se rodi

ČUDA NASMEJANE IKONE BOGORODICE VITLEJEMSKE: Jedna od najcenjenijih svetinja POKLON U KURIRU!

Društvo -

Najuticajniji dnevni list na Balkanu uoči Božića dva dana zaredom daruje čitaoce poklonima osveštanim u kripti Hrama Svetog Save, uz blagoslov vladike Arsenija

Posle neverovatno velikog broja poziva i mejlova čitalaca koje smo juče oduševili osveštanim krstom, u današnjem dvobroju, kojim obeležavamo rođenje Hristovo, Kurir vam daruje ikonu Majke Božje iz Vitlejema.Reč je o jednoj od najređih i najcenjenijih ikona u Srbiji, a osveštana je u najvećoj pravoslavnoj bogomolji, Hramu Svetog Save.

Ikona Majke Božje iz Vitlejema važi za čudotvornu ikonu, koja je izlečila mnoge, a verujućima dala odgovore na mnoga pitanja. Njen ugled je naročito velik u Palestini, ne samo među pravoslavnima već i među muslimanima.U Vitlejemu se čuva u drvenom kivotu i stoji na zidu nekoliko koraka od ulaza u pećinu u kojoj je rođen Hrist. Vitlejemska Bogomajka se od svih drugih ikona koje prikazuju Bogorodicu razlikuje po tome što je nasmejana.

Na klasičnim ikonama Deva Marija je po pravilu ozbiljnog izraza lica, a na ovoj vitlejemskoj očigledno je da njena radost nadvisuje sve ono čega je bila svesna da će propatiti i ona i njen raspeti sin.U noći Isusovog rođenja pred ovom ikonom po tradiciji liturgiju služi jerusalimski patrijarh, koji sa sveštenstvom i monaštvom dolazi pešice iz Jerusalima, onako kako je došla i Bogorodica na dan rođenja Bogomladenca. Tako će biti i o ovom Božiću.Osveštanu vitlejemsku ikonu redakciji Kurira doneo je Dragan Damjanović, pisac prvog romana o rođenju, detinjstvu i mladosti Gospoda Isusa Hrista, a Kurir je poklanja svojim čitaocima.

Jedina Bogorodica koja se smeje... Dragan Damjanović pored ikone u Vitlejemu
Jedina Bogorodica koja se smeje... Dragan Damjanović pored ikone u Vitlejemu

DANAS POKLON UZ DVOBROJ KURIRA: Osveštana ikona Bogorodice Vitlejemske

Ne propustite čudotvornu ikonu osveštanu u kripti Hrama Svetog Save uz blagoslov vladike Arsenija

U današnjem božićnom dvobroju na 64 strane, Kurir vam daruje ikonu Majke Božje iz Vitlejema osveštanu u najvećoj pravoslavnoj bogomolji, Hramu Svetog Save.

Reč je o jednoj od najređih i najcenjenijih ikona u Srbiji koja se od svih drugih razlikuje po tome što prikazuje Bogorodicu koja je nasmejana.

Ikona Majke Božje iz Vitlejema važi za čudotvornu ikonu koja je izlečila mnoge, a verujućima dala odgovore na mnoga pitanja.

Želimo da vas naš poklon, osveštana ikona, čuva i donese vam dobro zdravlje, ljubav i sreću.

Mir Božji, Hristos se rodi!

Vaistinu se rodi!

Blagoslovena nova 2017. godina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track