KORAKS ZA RSE Ispratio sam sve svoje "junake", valjda ću i Vučića!
Foto: Fonet

KORAKS ZA RSE Ispratio sam sve svoje "junake", valjda ću i Vučića!

Društvo -
Poznati karikaturista Predrag Koraksić Koraks, inače saradnik Radija Slobodna Evropa, dobitnik je prestižne nagrade Saveta za borbu protiv korupcije koja nosi ime preminule dugogodišnje predsednice Verice Barać.

Koraks je godinama radio za prestižne štampane medije u Srbiji da bi postepeno postajao u jednom po jednom nepoželjan. Koraks u razgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE) najpre govori o dugogodišnjoj saradnji sa Savetom za borbu protiv korupcije čije je izveštaje ilustrovao svojim karikaturama, uključujući i poslednji o stanju u medijima u Srbiji.

On kaže da je za nekoliko listova prestao da radi i da je i iz Večernjih novosti, u kojima je kako kaže radio 25 godina, izbačen na ulicu posle procesa od tri godine.

"To me prati sve vreme, ako dirnem u osinje gnezdo. A osinje gnezdo je bio Milošević, pa Koštunica,Tadić, a sada Vučić. Nadam se da ću i njemu dočekati kraj."

RSE: Sve njih ste ispratili, a svi oni su bili vaši junaci. Koraksić: Da, sve sam ispratio i svi su bili moji pacijenti.

RSE: Vi ne odustajete od zarđale kašike koja je simbol Šešelja iz 90-ih koji je poručio da će ako treba klati Hrvate zarđalom kašikom. Koraksić: To je atribut koji mora uvek da se pojavi na mojim karikaturama. To je ono što ja ne mogu da zaboravim. Insistiram na tome. To je moj način da podsetim na ono što je prava politike Radikalne stranke, a i ove koja je sada na vlasti.

(RSE)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track