NUNS O NAPADU NA KURIR: Stefanović vrši pritisak na medije
Foto: Dragan Kadić

Reagovanje

NUNS O NAPADU NA KURIR: Stefanović vrši pritisak na medije

Društvo -
Time se medijima šalje poruka da kritike i iznošenje podataka koji nisu po volji vladajućim krugovima nisu dobrodošli. To je suprotno principima demokratskog društva i slobode javne reči, koje članovi Vlade treba da štite, ističu u udruženju

BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ponovo poziva predstavnike vlasti i političkih partija da na informacije koje mediji prenose ne reaguju optužbama na račun medija nego iznošenjem drugačijih i ubedljivijih činjenica i stavova.

"Ovakav odnos prema medijima je oblik pritiska na medije, naročito ako dolazi od strane članova Vlade”, navodi se u sopštenju NUNS-a.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović optužio je juče medije da vode kampanju protiv vladajućeg bloka, posebno apostrofirajući list Kurir i TV N1.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

“Time se medijima šalje poruka da kritike i iznošenje podataka koji nisu po volji vladajućim krugovima nisu dobrodošli. To je suprotno principima demokratskog društva i slobode javne reči, koje članovi Vlade treba da štite”, ističe udruženje.

Vlada, kako je ministar i najavio, treba da ispita sve navode koje mediji prenose.

“Ukoliko ministri unapred, dakle pre završetka istraga koju sami najavljuju, medije koji izveštavaju o potencijalno „škakljivim“ temama proglašavaju za nosioce negativnih kampanja i povezuju ih sa različitim centrima moći, sužava se prostor medijskih sloboda”.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track