OGORČENA MAJKA: Doktori u Tiršovoj su mi unakazili dete!

Pregled se pretvorio u horor

OGORČENA MAJKA: Doktori u Tiršovoj su mi unakazili dete!

Društvo -
Jelena Špirović tvrdi da su lekari u Dečjoj klinici u Tiršovoj prosuli tečnost po koži njenog sina, od koje je dobio opekotine

BEOGRAD - Lekari su mom detetu napravili opekotine na vratu, a kažu da su mu samo menjali flaster. Unakazili su ga, vrat mu je potpuno crven, u plikovima, mnogo ga boli i ne može da spava. Došli smo ovde zbog povišene temperature, a ko zna do kada ćemo morati da ostanemo zbog njihove nemarnosti.Ovo je za Kurir ispričala Jelena Špirović (32) iz Beograda, koja je u subotu uveče odvela svog trinaestomesečnog sina Aleksu u Tiršovu zbog, kako ona kaže, povišene temperature i sekreta.- Želim svima da kažem ko nam leči decu. Došli smo u subotu, mali je imao visoku temperaturu, a osoblje je nepažnjom napravilo opekotine mom sinu. Odveli su ga da mu promene flaster na braunili, a vratili ga sa opekotinama - priča majka i dodaje:

Stravično... Aleksa posle Intervencije
Stravično... Aleksa posle Intervencije

Tvrde da je napad - Medicinske sestre su mi rekle da je dobio napad za vreme terapije, a kad su mu menjali flaster, pojavilo se crvenilo. Ja sumnjam u to i pretpostavljam da su po njegovoj nežnoj kožici prosuli neku tečnost i da je koža tako odreagovala, ali da oni neće da priznaju.

Kaže da su se opekotine pojavile na desnoj strani vrata, a da je flaster bio na levoj. Jelena kaže da ovo nije prvi put da se susreće s nemarnošću lekara. Njeno dete ima ozbiljne neurološke probleme, a ona kaže da su za to krvi lekari koji su napravili ozbiljne greške prilikom porođaja.- Dete mi je na porođaju bilo nekoliko minuta bez kiseonika. Bio je krupna beba, a oni nisu procenili da je bolje da se uradi carski rez, nego se beba zaglavila prilikom samog porođaja. Vukli su ga za glavu, a pošto je ostao bez kiseonika, sad ima neurološke probleme - kaže Jelena.Inače, Jelena je sliku bolesnog sina okačila na svoj Fejsbuk profil i zamolila ljude da šeruju fotografiju kako bi što više ljudi videlo šta se njoj i njenom detetu dogodilo.Ministarstvo ćutiMajka je sinoć navela da ju je juče po podne, kada se priča proširila medijima, obišao i direktor klinike, a da je za danas zakazan konzilijum.- Bio je i plastični hirurg, koji mi je rekao da su to opekotine drugog stepena, da ne bi trebalo da ostane ožiljak, već da će koža neko vreme na tom mestu bili tamnija ili svetlija - napisala je majka sinoć na Fejsbuk profilu.Poslali smo pitanja Ministarstvu zdravlja, ali nam oni nisu odgovorili do zaključenja ovog broja.

Klinika: Neće biti posledica po dete

Univerzitetska dečja klinika potvrdila je danas da je kod malog pacijenta Alekse Špirovića došlo do neželjene reakcije tokom terapije, ali je navela da je reč o promenama koje ne ostavljaju ožiljke i drugi posledice po dete.

U saopštenju klinike se navodi da je dete primljeno juče kao hitan slučaj, zbog teškog neurološkog stanja koje je rezultat osnovne bolesti. Dodaje se da je kod takvih stanja neophodno "uspostavljanje dobre venske linije, radi davanja odgovarajuće terapije".

"Pre nego što se ubode vena koža se mora dezinfikovati kako ne bi došlo do uvođenja infekcije, što bi dodatno zakomplikovalo ionako teško stanje. Za dezinfekciju kože koriste se razna sredstva, sva ispitana i dozvoljena od Agencije za lekove i medicinska sredstva", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da izuzetno retko, a u zavisnosti od osetljivosti kože i uzrasta deteta, može doći do reakcije slične opekotini koja se naziva cauzoma.

"Ovo se nažalost desilo i kod malog Alekse. Na sreću ove promene su uvek plitke i ne ostavljaju nikakve posledice na rast i razvoj deteta, niti ožiljke. Kod Alekse je ova promena već praktično zarasla, crvenilo koje još postoji će tokom vremena nestati i zahteva samo adekvatnu negu toplom vodom, sapunom, Gentamycin i Pantenol mašću", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track