Praznično iznenađenje

KOLINDA, ŠTA ĆEŠ SAD Srpska čokoladica usred Zagreba čestita blagdane s bilborda

Društvo -

ZAGREB - Srpska kompanija zbog čije je čokoladice ničim izazvano planuo "čokoladni balkanski rat", odlučila je da se reklamira u Hrvatskoj.

Subotički Pionir je u Zagrebu postavio nekoliko velikih plakata s reklamom za "mony", čokoladicu koju je deci u Dubrovniku delila hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

"Jeste li videli našše bilborde u Zagrebu?", pitala je kompanija svoje pratioce na Tviteru uz znak namigivanja.

Povodom afere "Čokolinda", subotički konditor se oglasio pre nekoliko dana kada je okačio fotografiju na kojoj je jasna poruka: "Ostanite mirni, uzmite mony".

Podsetimo, srpska čokoladica se našla u paketićima za decu pripadnika hrvatske vojske i digla na noge deo hrvatske javnosti, a predsednica Kolinda, koja je delila paketiće, kazala je da je veoma razočarana, jer lično zastupa i podržava kampanju "Kupujmo hrvatsko".

Tim povodom oglasio se i ministar trgovine Srbije Rasim Ljijić ocenivši da srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj. Prema rečima Ljajića, u Srbiji posluje više hrvatskih kompanija nego što srpskih proizvoda ima na rafovima prodavnica u Hrvatskoj, ali o srpskim kompanijama u Hrvatskoj ne može ni da se govori.

(Tanjug/BN/Foto: Twitter printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track