VRŠNJAČKO NASILJE: Brutalno pretučeni dečak još u bolnici, ali se oporavlja!

Ozbiljne posledice

VRŠNJAČKO NASILJE: Brutalno pretučeni dečak još u bolnici, ali se oporavlja!

Društvo -
Nikola Čokić (12) najverovatnije će izbeći operaciju bubrega, koji su nastradali kada je pretučen, kažu lekari iz Tiršove

BEOGRAD - Zdravstveno stanje Nikole Čokića (12), kome je bio ugrožen bubreg jer je pre nedelju dana brutalno pretučen dok se vraćao iz škole, poboljšava se i najverovatnije neće ići na operaciju.Nikola će se do sutra nalaziti na opservaciji na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, gde je primljen 6. novembra sa bolovima u bubregu i krvlju u mokraći, a najverovatnije će u sredu biti pušten na kućno lečenje.

- Čekali smo ultrazvuk da bi se videlo da li se smanjio hematom. Od toga je zavisilo da li će ga operisati. Još ima tečnost u levom bubregu i bolove u desnom, ali zasad ga neće otvarati. Moje dete je skroz psihički iscrpljeno, zašto ga ne puste iz bolnice ako je već sve u redu - zabrinuta je Natalija Čokić, Nikolina majka.

Lekari su Nikoli, koji je do sada primio već 12 infuzija, prepisali strogo mirovanje i nastavak započete terapije antibioticima.- Pacijentu je data konzervativna terapija uz mirovanje i adekvatno praćenje. Opšte stanje deteta je dobro, lokalni nalaz uredan, nema bolova. Na kontrolnom ultrazvuku vidi se tanak sloj tečnosti na levom bubregu, ali nema više tragova krvi u mokraći. Planiran je skori otpust, uz odgovarajuće praćenje stanja - navedeno je u izveštaju lekara iz Tiršove.Da podsetimo, Nikolu Čokića je 4. novembra u Prvomajskoj ulici u Zemunu bez očiglednih razloga pretukao L. P. (14) iz škole „Rade Končar“, koju obojica pohađaju. Nikola se vraćao iz škole kada je ugledao L. P. kako se bije sa drugom i pokušao je da smiri tuču. Nasilnik je zatim brutalno išutirao Nikolu dok je on ležao na betonu i naneo mu ozbiljne povrede.(J. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track