Sutra počinju Dani lepih umetnosti i multimedija
Foto: PR

Ne zaboravite

Sutra počinju Dani lepih umetnosti i multimedija

Edukacija -

U Domu kulture Studentski grad sutra u 20h počinju Dani lepih umetnosti i multimedija, interaktivna kulturna manifestacija koja će trajati do četvrtka 30. marta.

Manifestaciju su pripremili studenti smera Menadžment umetničke produkcije i medija na Akademiji lepih umetnosti i multimedija (ALUM), u saradnji s kolegama i profesorima. Na Danima lepih umetnosti i multimedija moći ćete da prisustvujete otvaranju novog pozorišta studenata ALUM-a „Portal”, pogledate predstave, izložbu, kolažni program, učestvujete u panel-diskusiji i sretnete se s brojnim cenjenim ličnostima iz sveta umetnosti.Ulaz je besplatan tokom svih dana trajanja manifestacije.Raznovrstan i kreativan program Dani lepih umetnosti i multimedija počeće svečanim otvaranjem novog pozorišta „Portal”, studenata ALUM-a, koje je zakazano za sutra u 20h. Prvog dana manifestacije moći ćete da pogledate predstavu „Biti il’ ne biti”, u ostvarenju diplomaca iz klase profesora Božidara Đurovića.U utorak 28. marta imaćete priliku da prisustvujete panel-diskusiji na temu „Sudbina glumca u savremenom dobu”, koju će moderirati profesor ALUM-a, glumac Branislav Lečić, a na kojoj će govoriti i brojne druge cenjene ličnosti domaće umetničke scene. Nešto kasnije tog dana moći ćete da pogledate i predstavu „Viza”, koja je na programu u 20h, a izvode je studenti u klasi profesorke Vide Ognjenović.

Narednih dana manifestacije očekuje vas još i izložba odabranih radova studenata Departmana vizuelnih umetnosti, čija će postavka trajati do subote 1. aprila, kao i kolažni program „A šta sve glumac mora da zna?” u kome će studenti ALUM-a pokazati svoje glumačke veštine.Kompletan plan i program manifestacije pogledajte OVDE.Upoznajte cenjene ličnosti iz sveta umetnostiDani lepih umetnosti i multimedija na jednom mestu okupiće mlade i perspektivne umetnike, studente ALUM-a i ostvarene, priznate ličnosti s domaće pozorišne, filmske, produkcijske, slikarske i dizajnerske scene, među kojima su reditelji Božidar Đurović i Vida Ognjenović, glumci Branislav Lečić, Ivan Bosiljčić, Hadži Nenad Maričić, Igor Đorđević i mnogi drugi.Da podsetimo, Dani lepih umetnosti i multimedija održaće se od 27. do 30. marta u Domu kulture Studentski grad. Ulaz je slobodan, zato okupite svoje društvo i posetite događaj koji će obeležiti beogradsku kulturnu scenu ovog proleća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja