POLITIČKI RING: Tatjana Matić, potpredsednica SDPS i Boško Obradović, lider Dveri
Foto: Ana Paunković, Nenad Kostić

POLITIKA

POLITIČKI RING: Tatjana Matić, potpredsednica SDPS i Boško Obradović, lider Dveri

Izbori 2022. -

1. RUNDA

Koliko aktuelna rusko-ukrajinska situacija otežava predizbornu kampanju? Da li su izbori, što se javnosti tiče, pali u drugi plan?

Tatjana Matić, potpredsednica SDPS

- Trenutna situacija između Rusije i Ukrajine nesumnjivo utiče na životne tokove, kao i druga važna politička i ekonomska pitanja u celom svetu, međutim, što se tiče predizborne kampanje, sve ide po planu, a otežane okolnosti ne postoje. Rusko-ukrajinski rat je goruća tema u celom svetu, pa i u našoj državi, pre svega zbog odnosa koje gajimo sa tim narodima, no izbori koji se održavaju 3. aprila nisu i ne smeju pasti u drugi plan. Očekujemo svakako veliku izlaznost.

Boško Obradović, lider Dveri

- Vladajuće stranke, sa Vučićem na čelu, koriste globalnu krizu da zastraše građane Srbije. S druge strane, njihovo nesnalaženje u ovoj geopolitičkoj krizi dovelo je do ogromnih turbulencija ekonomske stabilnosti zemlje. Kurs dinara se veštački održava, donose se populističke mere sa rokom do izbora, poskupljuju osnovne životne namirnice, radnici dobijaju otkaze u stranim kompanijama. Naš narod je prošao strašna iskušenja, ratove i nemaštinu, i mislim da se upravo na ovoj globalnoj krizi konačno pokazalo kuda nas Vučić vodi i da kupljene diplome i nedostatak znanja i patriotizma vode državu u propast.

2. RUNDA

U kom obimu smatrate da će opozicija ući u parlament, odnosno gradsku skupštinu?

Tatjana Matić, potpredsednica SDPS

- Mi smo demokratska država, te su tako izbori otvoreni za sve pojedinačne stranke i koalicije koje su prethodno ispunile sva merila neophodna za kandidovanje svojih predstavnika i predaju liste. Nije na meni da predviđam ko će, a ko neće ući u parlament. Svim kandidatima želim svu sreću za dobrobit naše zemlje.

Boško Obradović, lider Dveri

- Opozicija će dominirati u parlamentu i gradskoj skupštini. Možda imamo različite puteve i sredstva, ali zajedno predstavljamo građane Srbije, koji su vrlo nezadovoljni ne samo ekonomskih uslovima nego i moralnom bedom, u koju nas je uveo režim Aleksandra Vučića. U njegovoj Srbiji sve je za prodaju i za izdaju, od diploma, obraza do nacionalnih interesa i Kosova i Metohije.

3. RUNDA

Kolike su šanse da opozicija osvoji vlast u Beogradu, što sami smatraju maltene već gotovom stvari?

Tatjana Matić, potpredsednica SDPS

- Smatram da je o šansama i predikcijama u vezi sa predstojećim izborima neumesno pričati pred samo njihovo održavanje. Kao što sam prethodno navela, izbori su otvoreni za sve, neka najbolji pobedi. Svakako verujem da koalicija "Zajedno možemo sve" sa Aleksandrom Vučićem na čelu uživa najviše poverenja građana.

Boško Obradović, lider Dveri

- Prema svim istraživanjima, a pre svega kroz terenski rad, izvesno je da će opozicija preuzeti vlast u Beogradu. Lica zloupotrebljenih i ucenjenih naučnika i lekara ne mogu sakriti sramotu i poniženja koja je SNS naneo Beograđanima, od noćnog demoliranja, preko Vesića, izmeštanja železničke stanice do varvarske promene arhitekture i duha našeg glavnog grada.

4. RUNDA

Može li Srbija u jeku aktuelnih dešavanja na svetskom nivou da ostane stabilna, a građani podmireni svim osnovnim životnim namirnicama?

Tatjana Matić, potpredsednica SDPS

- Naša zemlja u potpunosti je snabdevena svim osnovnim životnim namirnicama, a cene su, kao što znate, ograničene uredbama. Doneta je i Uredba o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivrednih prehrambenih proizvoda kao preventivna mera u cilju očuvanja postojeće stabilnosti. Trenutna situacija na tržištu Srbije je stabilna i građani nemaju razloga za brigu.

Boško Obradović, lider Dveri

- Iako Vučić generalno voli vreme rata i gladi, sa njim na čelu države, ucenjenim od strane stranih agentura, Srbija zaista nema nikakve šanse. Vidite da poljoprivrednici kažu da nisu sigurni za žetvu, a to se poslednji put dešavalo za vreme Drugog svetskog rata. Samo iskrene patriote, kao što su ljudi okupljeni u našem Patriotskom bloku za obnovu kraljevine Srbije, mogu konačno doneti stabilnost i izvesti Srbiju iz krize, a pre svega pomažući i verujući sopstvenom narodu i ne prihvatajući besmislene ucene stranih faktora.

Ivana Žigić/ Foto/Source:Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track