SKANDAL NA PREDAJI IZBORNE LISTE "NOVI PAZAR PROTIV NASILJA”: Aktivista napao članove Izborne komisije (VIDEO)
Foto: Printscreen/VideoPlus

SKANDAL NA PREDAJI IZBORNE LISTE "NOVI PAZAR PROTIV NASILJA”: Aktivista napao članove Izborne komisije (VIDEO)

Izbori 2024 -

NOVI PAZAR - U Novom Pazaru je danas oko 16 časova došlo do incidenta tokom predaje izborne liste “Novi Pazar protiv nasilja”. Na mestu događaja, jedan od aktivista ove liste izazvao je sukob sa članovima izborne komisije.

Prema izvorima portala Indeksonline.rs, aktivista, inače otac nosioca liste Benjamina Birđozlića, je izgubio strpljenje zbog pozicije koju je njegova lista dobila. U trenutku frustracije, on je fizički nasrnuo na jednog od članova izborne komisije, izazivajući opšti nemir. Svedoci su izjavili da je on pozivao članove komisije na fizički obračun van prostorija gde se događaj odvijao.

Iako su detalji još uvek nejasni, izgleda da je srž problema bila nezadovoljstvo zbog velikog broja neispravnih potpisa.

Ovaj incident baca senku na izborni proces u Novom Pazaru, koji bi trebao da bude simbol demokratske prakse i transparentnosti.

00:21

Skandal prilikom predaje liste “Novi Pazar protiv nasilja”

Obezbeđenje je brzo intervenisalo i izvelo nezadovoljnog aktivistu van prostorija.

Ovaj događaj izaziva zabrinutost o stanju političkog dijaloga i tolerancije u Novom Pazaru, posebno u kontekstu predstojećih izbora.

Predstavnici izborne liste “Novi Pazar protiv nasilja” još uvek nisu dali zvaničnu izjavu o incidentu, ali se očekuje da će se oglasiti.

Takođe, očekuje se reakcija nadležnih organa i drugih političkih aktera u gradu, koji bi trebali osuditi ovakve postupke i pozvati na mir i poštovanje demokratskog procesa.

Pomenuti incident stavlja u fokus potrebu za jačanjem političkog dijaloga i mehanizama za rešavanje konflikata, kako bi se ovakvi događaji sprečili u budućnosti. Javnost očekuje da će ovaj događaj biti detaljno istražen i da će odgovorni biti adekvatno sankcionisani.

indeksonline.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track