Najnovije vesti

Vuk Jeremić: Nisam se nudio SPS, zvali me iz DS da se vratim
Foto: Fonet

Neće u partije

Vuk Jeremić: Nisam se nudio SPS, zvali me iz DS da se vratim

Politika
13:02h
Nije istina da sam se nudio... Od kad sam se našao u situaciji da mi je oduzet partijski dres, nisam pravio planove niti imam u ulazak u neku postojeću partijsku hijerarhiju, naglasio je Jeremić

BEOGRAD- Narodni poslanik u Skupštini Srbije Vuk Jeremić negirao je navode da se "nudio" naprednjacima i socijalistima, ističući da planira da ostane samostalni poslanik u srpskom parlamentu.

Na pitanje da li ga je lider SNS Aleksandar vučić zvao u tu partiju, Jeremić je kazao da je dugo nosio stranački dres demokrata, kao i da je on taj posao "pošteno radio".

"Nije istina da sam se nudio... Od kad sam se našao u situaciji da mi je oduzet partijski dres, nisam pravio planove niti imam u ulazak u neku postojeću partijsku hijerarhiju", naglasio je Jeremić.

On je dodao da su ga zvali i iz DS-a da se vrati u stranku. Upitan da li ga je zvao Dragan Šutanovac, Jeremić nije želeo da komentariše.

Dugo vremena je, kako je dodao, nosio stranacki dres i dodao da misli da je taj posao pošteno radio.

"Taj dres mi je oduzet protiv moje volje. Nemam nikakve planove da u bliskoj budućnosti to menjam", rekao je Jeremić.

On je dodao da je o prelasku u neku drugu stranku razgovarao sa raznim "prijateljima koji pripadaju raznim strankama" i kazao da je i njima poručio da ostaje samostalni poslanik.

"Rekao sam im da planiram da budem nezavisan poslanik i da formiram javni institut koji će se baviti pitanjima održivog razvoja i međunarodnim odnosima. Ne smatram da je neophodno da pravim dorinos kroz partijsku strukturu. Mislim da je to moguće i bez partijske knjižice", istakao je Jeremić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track