Vučić: Nema rotiranja premijera
Foto: KURIR

Prvi potpredsednik Vlade Srbije neće u Dačićevu fotelju

Vučić: Nema rotiranja premijera

Politika -
Nikada fotelja, moja sujeta i taština nisu bili razlog mog političkog delovanja, niti će to biti ubuduće. To je sve što imam da vam kažem", rekao je Vučić

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i lider SNS Aleksandar Vučić negirao je da se u vladajućoj koaliciji razmatra varijanta rotiranja funkcije između njega i premijera Ivice Dačića.

"Nikada fotelja, moja sujeta i taština nisu bili razlog mog političkog delovanja, niti će to biti ubuduće. To je sve što imam da vam kažem", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje da li bi prihvatio premijersku funkcije, ukoliko bi mu Ivica Dačić to ponudio kroz još jednu rekonstrukciju Vlade.

Na ovaj način, lider SNS je, kako navodi list, praktično negirao tvrdnje pojedinih medija da je jedna od opcija koja se u vladajućoj koaliciji razmatra promena premijera, odnosno rotiranje funkcija na čelu Vlade umesto novih izbora.

Pojedini mediji su, naime, objavili da se premijer i predsednik SPS Ivica Dačić poverio svojim bliskim saradnicima da je spreman da Aleksandru Vučiću ustupi premijersko mesto, ali i da prvi čovek naprednjaka to mora prvo da zatraži.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track