Senić: Tražimo smenu Đilasa da bismo ojačali DS
Foto: Aleksandar Senic.

Uoči GO DS

Senić: Tražimo smenu Đilasa da bismo ojačali DS

Politika -
55 opštinskih odbora demokrata pokrenulo je inicijativu kojom se traži ostavka predsednika DS Dragana Đilasa, ali se očekuje da do sutrašnje Glavnog odbora taj broj bude najmanje 60 od 130, kaže član Predsedništva DS

BEOGRAD - Član Predsedništva Demokratske stranke (DS) Aleksandar Senić rekao je danas da deo odbora u partiji ne traži promenu rukovodstva da bi bio "privezak" Srpske napredne stranke (SNS), već zato što je nezadovoljan rezultatima i trenutnom snagom DS.

Senić je kazao da je do sada u 55 opštinskih odbora demokrata pokrenuta inicijativa kojom se traži ostavka predsednika DS Dragana Đilasa, ali da izjašnjavanje i dalje traje, tako da se očekuje da do sutrašnje Glavnog odbora taj broj bude najmanje 60 od 130 funkcionalnih odbora.

"Po meni, razlog za ovakvo demonstriranje nezadovoljstva u opštinskim odborima nije borba za poslanička mesta niti za bilo kakve stranačke funkcije, već je to posledica zabrinutosti naše baze za stanje i budućnost Demokratske stranke", rekao je on i dodao da se rezultata lokalnih izbora u Zemunu ili na Voždovcu vidi da građani ne misle da je Đilas radio dobro.

Prema njegovim rečima, ključno pitanje na sutrašnjem Glavnom odboru biće da li su demokrate zadovoljne politikom DS koja SNS-u omogućava rejting od 50 odsto. Senić je kazao da je druga zamena teza u DS da rukovodstvo stranke od pre neki dan priča da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora, jer sadašnji vrh demokrata nema kandidata za nosioca liste za te izbore.

"A mi sutra na Glavnom odboru biramo šefa izbornog štaba i utvrđujemo kriterijume za izbor narodnih poslanika. Ja postavljam pitanje, zar nije bitnije da se utvrdi ko će biti nosilac liste od toga ko će biti šef izbornog štaba", naveo je on. Takođe, dodao je, plasira se informacija da "nekakve mračne sile" stoje iza inicijative opštinskih odbora za smenjivanje Đilasa, a istina je da sada inicijativu pokreću i oni koji su 2012. podržavali aktuelnog predsednika DS. Senić je, nakon najave da će Đilas biti nosilac liste na izborima u Beogradu, upitao kako stranka misli da na tom mestu bude čovek "kome su veoma važni opštinski odbori u Beogradu uskratili poverenje". "Kako neko može da traži podršku od građana, ako je nema ni u sopstvenoj organizaciji, na Vračaru, Paliluli, Savskom vencu ili u Rakovici, Zemunu", naveo je Senić. Sednica Glavnog odbora DS biće održana sutra u Novom Sadu. Đilas je izrazio očekivanje da će njegova politika dobiti podršku većine i da će posle svi morati da je sprovode ili potraže novu stranku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track