Najnovije vesti

Pantić: Ne napuštam SNS, sastaću se s Vučićem

Bivši zamenik direktora Vladine kancelarije za Kosmet

Pantić: Ne napuštam SNS, sastaću se s Vučićem

Politika
12:46h
Pantić je rekao i da nikada nije izjavio da je imao podršku Vučića u odluci da podnese ostavku, ali da će se politikom baviti i biti član SNS sve dok Vučić ima poverenja u njega

BEOGRAD - Krstimir Pantić koji je posle odluke da ne potpiše svečanu izjavu za gradonačelnika Kosovske Mitrovice podneo ostavku na mesto zamenika direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju izjavio je da posle svega ne napušta SNS i da očekuje sastanak s Aleksandrom Vučićem, a novom kandidatu GI "Srpska" želi pobedu na izborima 23. februara.

Pantić je rekao da ga je na istoj sednici Vlada Srbije razrešila i sa mesta predsednika Privremenog veća opštine Severna Mitrovica, ali će tu dužnost vršiti do imenovanja novog predsednika veća, u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

On je kazao i da je posle odbijanja da prihvati mesto prvog čoveka severne Kosovske Mitrovice, tefonom razgovarao s Vučićem i da očekuje da se uskoro sastane s njim.

Pantić je rekao i da nikada nije izjavio da je imao podršku Vučića u odluci da podnese ostavku, ali da će se politikom baviti i biti član SNS sve dok Vučić ima poverenja u njega.

On je novom kandidatu za gradonačelnika Kosovske Mitrovice iz "Srpske" poželeo "puno sreće, strpljenja i naravno pobedu" i rekao da on 23. februara neće biti u Kosovskoj Mitrovici.

Pantić je rekao da ga Beograd nije upotrebio, a da je odluka da se kandiduje bila isključivo njegova "i onda kada sam bio zagovornik bojkota, a i onda kada sam odlučio da se kandidujem na izborima".

"Nisam hteo da žrtvujem druge, žrtvovao sam sebe kako bismo sačuvali teritoriju i građane, mada sam znao da će na mene da se sruče lavine uvreda i da moj potez neće naići na razumevanje", rekao je Pantić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...