LISTA PRAZNA: Nema prijavljenih kandidata za gradonačelnika Mitrovice
Foto: Zoran Saponjic

Ponovljeni izbori u Kosovskoj Mitrovici

LISTA PRAZNA: Nema prijavljenih kandidata za gradonačelnika Mitrovice

Politika -
Od prošlih izbora za gradonačelnika Mitrovice koji su održani početkom decembra, jedan od tadašnjih kandidata, Dimitrije Janićijević je ubijen, drugi kandidat Oliver Ivanović juče je uhapšen

KOSOVSKA MITROVICA - Nepunih 30 sati pre krajnjeg roka za prijavljivanje kandidata za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice na ponovljenim izborima koji su raspisani za 23. feburar, lista prijavljenih je - prazna!

- Do danas, do 12 sati, nijedan zainteresovani kanidat nije se prijavio nadležnoj izbornoj komisiji. Krajnji rok sa prijavljivanje ističe sutra, 29. januara u 18 sati - kaže za Kurir Nenad Rikalo, čaln CIK, dodajući da je tokom dana bilo telefonskih poziva zainteresovanih političkih subjekata.

Ukoliko se u predviđenom roku niko ne prijavi, CIK će odrediti novi, dodatni rok za prijavljivanje, a ukoliko ni tada ne bude zainteresovanih, sledi ponovno raspisivanje izbora.

Od prošlih izbora za gradonačelnika Mitrovice koji su održani početkom decembra, jedan od tadašnjih kandidata, Dimitrije Janićijević je ubijen, drugi kandidat Oliver Ivanović juče je uhapšen, a Krstimir Pantić koji je na tim izborima i izbran za gradonačelnika, početkom januara odbio je da potpiše izjavu o preuzimanju dužnosti gradonačelnika Mitrovice, pa su raspisani novi izbori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track