Modelsica Nevena i Bačević ispali sa liste SNS
Foto: Kurir I Beta

Izborne liste

Modelsica Nevena i Bačević ispali sa liste SNS

Politika -
Neću se više nikad baviti politikom, rekla je Adžemovićeva. Istina, i nema mnogo izbora, s obzirom na to da je nema na listi koalicije oko SNS, kojoj pripada njena partija Nova Srbija

BEOGRAD - Na izbornoj listi koalicije oko Srpske napredne stranke izostali su mnogi visoki funkcioneri, a između ostalih spisak je sada bez imena „modelsice“ Nevene Adžemović i ministra rudarstva Milana Bačevića.Adžemovićka je u izjavi za Kurir najavila i da se povlači iz politike.

"Neću se više nikad baviti politikom", rekla je Ažemovićeva. Istina, i nema mnogo izbora, s obzirom na to da je nema na listi koalicije oko SNS, kojoj pripada njena partija Nova Srbija.

U odnosu na 2012, izborna lista naprednjaka pretprela je velike promene. Kako se i očekivalo, na njoj se nije našao predsednik države Tomislav Nikolić ni guvernerka Jorgovanka Tabaković. Posle niza kritika na njegov račun, među 250 kandidata za parlament nije bilo mesta za Milana Bačevića, ministra rudarstva, potpredsednika SNS Igora Mirovića, Bratislava Gašića i Zorane Mihajlović, koja je prva na listi za Beograd.

"Dogovor je bio da svi oni koji imaju rezultate u izvršnoj vlasti treba time da nastave da se bave i da ne zauzimaju mesta dobrim i kvalitetnim kadrovima", objašnjava Gašić.

U samom vrhu liste SNS nalazi se Aleksandar Vučić, Nebojša Stefanović, Jadranka Joksimović, Goran Knežević, Radomir Nikolić i Maja Gojković, a posle samo šest meseci poverenje Vučića zadobio je Vanja Udovičić, koji je sedmi na listi.

Na listi koalicije oko SNS nema Velimira Ilića, Vuka Draškovića i Rasima Ljajića."Nisam želeo da zauzimam mesta ljudima koji su dobro radili, a kojima sam obećao da će se naći na listi", navodi Ljajić.

Među kandidatima za poslanike su Aleksandar Vulin (PS), Aleksandar Jugović (SPO), Dubravka Filipovski (NS), kao i Milanka i Dragomir Karić iz PSS, a na listi naprednjaka našla se i Olgica Batić, ćerka pokojnog Vladana Batića, kao i Branka Bošnjak, bivši kandidat za gradonačelnika Beograda G17 plus.

Lista koalicije oko socijalista nije bitno promenjena, osim što se ovog puta među prvih 10 nije našao predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić, koji je sada 16. na listi. Nosilac i prvi na spisku je Ivica Dačić, a slede Milan Krkobabić, Slavica Đukić Dejanović, Dragan Marković Palma i Dijana Vukomanović. Među prvih deset su i Žarko Obradović, Aleksandar Antić i Milutin Mrkonjić. Ivica Tončev odbio je da bude na listi. Njegovo mesto (29) ustupljeno je reditelju Srđanu Dragojeviću.

Savez okupljen oko Borisa Tadića listu će predati za oko dve nedelje. Među prvih 10t biće oni koji su DS napustili odmah posle Tadića - Miki Rakić, Slobodan Homen, Aleksandar Senić, Marko Đurišić i Janko Veselinović, a ostatak će popuniti lideri koalicionih partnera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track