ČITAOCI KURIRA: Ministre, odgovor je kondenzacija!
Foto: Fonet

Posle bruke Tomislava Jovanovića

ČITAOCI KURIRA: Ministre, odgovor je kondenzacija!

Društvo -
Od 6.217 čitalaca koji su odgovarali na našu anketu, čak 42 odsto njih je dalo tačan odgovor

BEOGRAD - Čitaoci Kurira pokazali su bolje poznavanje biologije od ministra prosvete Tomislava Jovanovića.Naime, nakon što je ministar Jovanović na pitanje iz biologije: "Koji od navedenih procesa koji se odvijaju na zemlji ima suprotan smer od ostalih: disanje, isparavanje, kondenzacija ili transpiracija?“, pogrešno odgovorio "transpiracija", čitaoci Kurira su mu objasnili da je tačan odgovor "kondenzacija".

Od 6.217 čitalaca koji su odgovarali na našu anketu, čak 42 odsto njih je dalo tačan odgovor, mada je bilo i onih koji se slažu sa ministrom.

Odgovor "disanje" odabralo je 2.278, odnosno 37 odsto ispitanika, opciju "isparavanje" označilo je njih 931, odnosno 15 odsto, tačan odgovor "kondenzacija" pružilo je 2.625, odnosno 42 odsto ispitanika, dok je za "transpiraciju" glasalo 383, odnosno 6 odsto anketiranih.

Podsetimo, pošto je dao netačan odgovor na pitanje koje se nalazi u zbirci testova za polaganje male mature, ministar Jovanović, koji je inače profesor na Medicinskom fakultetu, je odmah rekao da je pogrešan odgovor dao namerno, a ne zato što ne zna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja