OPSTRUKCIJA PRIŠTINE: Premeštaj Olivera Ivanovića odložen za sredu
Foto: Fonet

Dobio konačno rešenje, čeka transfer u mitrovački pritvor

OPSTRUKCIJA PRIŠTINE: Premeštaj Olivera Ivanovića odložen za sredu

Politika -
Zamenica predsednika Građanske inicijative SDP Ksenija Božović naglasila je da je Ivanoviću u utorak uručeno rešenje kojim mu se odobrava transfer iz prištinskog u mitrovički pritvor, da se radi o rešenju koje je konačno i da je prethodno odbijena žalba tužioca na to rešenje

KOSOVSKA MITROVICA - Zamenica predsednika Građanske inicijative SDP Ksenija Božović izjavila je večeras da, prema informacijama s kojima raspolaže, premeštaj Olivera Ivanovića iz Prištine u pritvor u Kosovskoj Mitrovici odložen za sredu.

Božovićeva je navela da je zakazala služba za transport pritvorenika koja funkcioniše u sklopu Kazneno popravne službe Kosova, ne isključujući mogućnost da je u pitanju opstrukcija.

Ona je naglasila da je Ivanoviću u utorak uručeno rešenje kojim mu se odobrava transfer iz prištinskog u mitrovički pritvor, da se radi o rešenju koje je konačno i da je prethodno odbijena žalba tužioca na to rešenje.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović trebalo je u utorak da bude premešten u pritvor u Kosovskoj Mitrovici na osnovu odluke vanpretresnog Veća Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici koje je donelo odluku da on odmah bude premešten.

Ivanović je 4. marta stupio u štrajk glađu zahtevajući da bude premešten iz pritvora u Prištini u Kosovsku Mitrovicu.

Uhapšen je 27. januara, zbog sumnje da je učestvovao u zločinima počinjenim tokom 1999. i 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Ivanović je jedan od Srba pritvorenih na Kosovu za koje je Vlada Srbije dala garancije da će u slučaju da mu se dozvoli odbrana sa slobode biti u svakom trenutku dostupan ovdašnjem pravosuđu.

Ipak njemu je posle isteka jednomesečnog pritvor produžen za još dva meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track