PALMA: Nije bilo nikakvih razgovora o ulasku u novu vladu!

Zadovoljan rezltatima ali očekivao više glasova u Jagodini

PALMA: Nije bilo nikakvih razgovora o ulasku u novu vladu!

Politika -
O tome koga će da pozovu, odlučuju Vučić i Srpska napredna stranka. Ukoliko nas pozovu mi ćemo da se odazovemo pozivu, rekao je Marković

JAGODINA - Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da nije bilo razgovora s predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem o ulasku koalicije SPS-PUPS-JS u novu vladu.

"O tome koga će da pozovu, odlučuju Vučić i Srpska napredna stranka. Ukoliko nas pozovu mi ćemo da se odazovemo pozivu", rekao je Marković na konferenciji za novinare u Jagodini.

On je, analizirajući rezultate parlamentarnih izbora, rekao da su izborni rezultati koalicije SPS-PUPS-JS dobri, mada je očekivao malo više glasova.

"Naša koalicija je zadovoljna na poverenju koje su nam dali građani. Sada smo dobili nešto malo više glasova nego na republičkim izborima 2012. godine. Kada je u pitanju Jagodina, ja sam zadovoljan izbornim rezultatom mada sam očekivao više", rekao je Marković. Predsednik JS je dodao da je koalicija oko SPS 2012. godine na republičkim izborima dobila 36,36 odsto, a na lokalnim 60,66 odsto, a ista razlika je bila i 2008. kada je formirana koalicija. "Siguran sam da su bili lokalni izbori da bi rezultat bio isti kao 2008. i 2012. godine", rekao je Marković čiju je stranku u Jagodini na parlamentarnim izborima pobedio SNS.

Marković je čestitao SNS-u na dobrom uspehu, kao i Aleksandru Vučiću kome je, kako je rekao, i lično čestitao u izbornoj noći. Marković je dodao da je posle izbora tri dana bio odsutan iz Jagodine zbog sastanka koji je ranije zakazan i da nije tačno, kako su preneli neki mediji, da je "zanemeo zbog izbornih rezultata".

Marković, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodina, rekao je da će u Jagodini nastaviti da radi istim tempom, kao i da pomoć koju je grad davao penzionerima, đacima i nezaposlenim trudnicama i porodiljama, a što je predviđeno budžetom, neće biti ukinuto.

"Ono što smo obećali to smo i realizovali. 31. marta otvaramo fabriku Aunde gde će biti zaposleno više od 200 radnika, do 10. aprila biće otvorena fabrika za proizvodnju kuhinja Mobil turi, fabrike Nort karton i Vibak će biti završene do kraja ove godine, juna otvaramo Vivo šoping centar", naveo je on.

Na pitanje novinara da li lokalni lideri treba svoj legitimitet da dokažu na vanrednim lokalnim izborima, Marković je rekao da on nije lokalni lider već predsednik JS koja je na izbore 2012. izašla sama u više od 30 gradova.

"U 19 gradova je JS sama prešla cenzus, kao što su Leskovac, Loznica, Bela Crkva. Kada su u pitanju lokalni izbori, mogu da ih raspišu kada god žele. Mi poštujemo zakona i volju građana", kazao je Marković.

Prema njegovim rečima, paljenje takozvane industrijske olimpijske baklje u Jagodni pred izbore 16. marta nije loše uticalo na rezultate izbora.

"Pokažite mi jedan grad u Srbiji gde se u ovom trenutku pravi pet fabrika i šoping centar", rekao je predsednik JS i dodao da će gas koji je utrošen za industrijsku olimpijsku baklju platiti donatori.

Marković je kazao da će ubuduće biti postavljena svetlosna imitacija baklje koja će "goreti" dok se ne zaposli poslednji Jagodinac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja