Najnovije vesti

Mićunović: Dragane, daj ostavku ako još imaš morala!

Održao lekciju: Predsednik Političkog saveta DS poručio Đilasu

Mićunović: Dragane, daj ostavku ako još imaš morala!

Politika
Očajan zbog izbornog debakla, on je poručio Đilasu da se povuče, ovaj to glatko odbio

BEOGRAD - Prolećno čišćenje u Krunskoj.
Dragoljub Mićunović, predsednik Političkog saveta DS, poručio je Draganu Đilasu, lideru DS, da mora da podnese ostavku, i to iz moralnih razloga, saznaje Kurir iz vrha stranke. Prema rečima našeg izvora, Mićunović je očajan zbog izbornog debakla i smatra da Đilas mora da prepusti kormilo drugim ljudima. Međutim, njemu ne pada na pamet da ode sa čela stranke.

- Mićunović je rekao Đilasu da mora da ode, ali ovaj neće ni da čuje za tu opciju. Štaviše, Đilas je potpuno ignorisao njegovu sugestiju i vratio se priči da je ovako nizak rezultat dobar start za reorganizaciju stranke i dodatno čišćenje redova - navodi izvor Kurira iz DS i dodaje:

- Đilas neće da prihvati svoju odgovornost za loš izborni rezultat, i to je to. Videćemo koliko će ga demokrate još pustiti da uništava DS. On je spreman da promeni bukvalno sve u stranci, osim da se povuče, jer se boji sanaderizacije, i sad bukvalno sebi kupuje vreme.

Naš sagovornik naglašava da je dan D za Đilasa svakako sednica Glavnog odbora koja je planirana za sledeću nedelju, 30. mart, kad će većina najverovatnije glasati protiv Đilasovog izveštaja.

- To će praktično značiti njegovu smenu, ali neće biti iznenađenja ako se Đilas ponovo kandiduje za predsednika jer ga ta pozicija koliko-toliko štiti od brojnih istraga koje se vode protiv njega - objašnjava izvor Kurira.

(K. B)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...