ŠAMAR: SNS otkačio SPS, Dačić traži milost
Foto: Zorana Jevtić, Nebojša Mandić

Naprednjaci ljuti zbog izjava socijalista

ŠAMAR: SNS otkačio SPS, Dačić traži milost

Politika -
Dva potpredsednika SNS traže da SPS ne uđe u vladu, dok su socijalisti juče pomirljivo rekli da žele da pregovaraju s naprednjacima o vladi

BEOGRAD - Ušli bi, ali bez obaveza.Potpredsednik SNS Bratislav Gašić izjavio je juče da će podržati predlog potpredsednika SNS Nebojše Stefanovića, koji se založio da SPS ne bude u novoj vladi zbog nekorektnih izjava iz te stranke o formiranju nove vlade.Gašić: Bili smo korektni- Podržaću predlog Stefanovića da SPS ne bude u vladi. Jer, mi smo prema njima pokazali maksimalnu korektnost i nismo davali izjave ko treba, a ko ne treba da uđe u novu vladu, dok su nam se oni odužili tako što su davali neodgovorne izjave - kaže Gašić za Kurir.Stefanović je, naime, prekjuče izjavio da će predložiti Aleksandru Vučiću i Predsedništvu SNS da formiraju vladu bez socijalista zbog izjave člana Predsedništva SPS Novice Tončeva, koji je rekao da njegova stranka ne treba da uđe u vladu jer „ide teško vreme za Srbiju“, u kojem treba da se donesu zakoni „koji nisu baš popularni“. Stefanović je dodao da je to „treći, četvrti komentar iz redova SPS na tu temu“ i predložio socijalistima da idu u opoziciju „pošto su zainteresovani da nam drže lekcije“.Na izjavu Stefanovića, koji je još rekao i da „Srbija neće propasti bez socijalista u vladi“, brže-bolje reagovala je Socijalistička partija Srbije, koja je juče saopštila da je Predsedništvo SPS donelo jednoglasnu odluku da se odazove pozivu SNS na razgovore o formiranju buduće vlade. Socijalisti su saopštili i da izjava bilo kog pojedinca ne dovodi u pitanje stav Predsedništva SPS i predsednika Ivice Dačića.Tončev je ispod Dačića„Izjava člana Predsedništva SPS Novice Tončeva, iako je emitovana 24. marta, data je nekoliko dana pre sednice Predsedništva SPS, što potvrđuje i portal Južnih vesti. Uostalom, Tončev je na sednici Predsedništva SPS podržao stav rukovodstva SPS“, navodi se u saopštenju socijalista.

Stefanović: Srbija neće propasti bez socijalista u vladi, neka idu u opoziciju
Stefanović: Srbija neće propasti bez socijalista u vladi, neka idu u opoziciju

Novica Tončev
Novica Tončev

Novica TončevKO ĆE BITI PARTNER SNS, TO JE NJIHOVA STVARNovica Tončev je povodom Gašićevog i Stefanovićevog stava rekao da je pitanje s kime će SNS praviti vladu „njihova unutarstranačka stvar“. On je pojasnio da je sporna izjava njegov lični stav i da je takođe rekao da će poštovati svaku odluku SPS.- Nakon moje izjave, Predsedništvo je donelo jednoglasnu odluku da se SPS neće nikome nuditi, ali da ne beži od ulaska u vladu ukoliko to treba Srbiji - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track