Vuk Drašković: Vodio bih spoljnu politiku Srbije
Foto: Beta

Uoči razgovora o novoj vladi

Vuk Drašković: Vodio bih spoljnu politiku Srbije

Politika -
O tome ne odlučujem ja, ali bih jedino i to veoma uspešno vodio našu spoljnu politiku, kazao je lider SPO

BEOGRAD - Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je danas da bi on u novoj vladi jedino prihvatio da vodi spoljnu politiku Srbije.

"O tome ne odlučujem ja, ali bih jedino i to veoma uspešno vodio našu spoljnu politiku", kazao je Drašković.

Upitan da li je od lidera Srpske napredne stranke (SNS) i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim je u koaliciji nastupio na vanrednim parlamentarnim izborima, tražio da se rasformiraju službe bezbednosti i otvaranje dosijea, Drašković je kazao da jeste, jer "nema te likvidacije koju Milošević devedesetih nije naložio". "Milošević nalaže, a onda to sprovodi služba Državne bezbednosti. To će ostati nerazjašnjeno dok se ne otvore dosijei i ne rasformiraju službe Državne bezbednosti, što je nemoguće bez pomoći Evropske unije", objasnio je Drašković.

Kako je dodao, ako se procesi za politička ubistva izvrnu u nagrađivanje zločinaca, on će se tome suprotstaviti. "Ako se procesi za politička ubistva izvrnu u nagrađivanje zločinaca, u smislu da im se skrate kazne ili da Legija i Radomir Marković budu ponovo proglašeni za oslobodioce i narodne heroje, to bi bila katastrofa i ja ću se tome suprotstaviti", kazao je Drašković.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track