URS: Ne stojimo iza glasanja Vladimira Ilića u Strazburu!
Foto: Nemanja Pančić

Lični čin

URS: Ne stojimo iza glasanja Vladimira Ilića u Strazburu!

Politika -
Glas Vladimira Ilića je njegov lični čin, isključivo tako ga treba tumačiti i nikako ne predstavlja zvaničan stav URS. Podsećamo javnost da je odnos URS prema Rusiji uvek išao u pravcu prijateljstva, partnerstva i intenzivne saradnje, danas je takav i biće i ubuduće, navodi se u saopštenju

BEOGRAD - Ujedinjeni regioni Srbije se ograđuju od skandaloznog čina poslanika Vladimira Ilića, koji je u Strazburu glasao za isključenje Rusije iz Saveta Evrope, piše u današnjem saopštenju.

Kako se navodi, poslanik Ilić je sinoć glasao u Savetu Evrope bez ikakvih prethodnih konsulatacija sa strankom. Glas Vladimira Ilića je njegov lični čin, isključivo tako ga treba tumačiti i nikako ne predstavlja zvaničan stav URS, navodi se u saopštenju stranke i dodaje da je stav URS u potpunosti saglasan sa državnom politikom neutralnosti povodom krize u Ukrajini.

Ujedinjeni regioni Srbije podržavaju stav Vlade da Srbija neće učestvovati u uvođenju sankcija Rusiji.

"Podsećamo javnost da je odnos URS prema Rusiji uvek išao u pravcu prijateljstva, partnerstva i intenzivne saradnje, danas je takav i biće i ubuduće", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track