Izbori na Kosovu i Metohiji 8. juna

Raspušta se Skupština u južnoj srpskoj pokrjini

Izbori na Kosovu i Metohiji 8. juna

Politika -
Skupština će biti raspuštena naredne nedelje", kazao je zvaničnik Demokratske partije Kosova "premijera" Hašima Tačija

PRIŠTINA - Skupština Kosova biće raspuštena najkasnije idućeg četvrtka, a izbori će biti održani 8. juna, javljaju prištinski mediji.

"Skupština će biti raspuštena naredne nedelje", kazao je zvaničnik Demokratske partije Kosova "premijera" Hašima Tačija.

On je rekao da će se u vezi sa datumom izbora lideri stranaka sastati još jednom, kako bi poslali predlog kosovskoj presednici Atifete Jahjaga.

Inače, danas su se lideri kosovskih parlamentarnih stranaka sastali u američkoj ambasadi u Prištini gde su razgovarali o predlogu za osnivanje oružanih snaga Kosova.

U isto vreme, poslanici manjina počeli su susrete sa ciljem da ubede velike albanske partije da im se u još jednom skupštinskom mandatu omoguće rezervisana mesta u parlamentu, piše "Ekspres".

Kosovski mediji su ranije pisali da će scenario raspisivanja izbora na Kosovu obuhvatio usvajanje zakona o oružanim snagama Kosova, za šta su potrebni i glasovi poslanika nealbanskih zajednica, dok bi albanske stranke glasale za produžetak rezervisanih mesta za manjine u kosovskoj skupštini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track