Najnovije vesti

Vučić: Neću dozvoliti nikome da bez razloga napada Srbiju, pa ni OEBS-u
Foto: Printscreen

Poslanička pitanja

Vučić: Neću dozvoliti nikome da bez razloga napada Srbiju, pa ni OEBS-u

Politika
23:06h
Dajte mi najmanji dokaz za tu tvrdnju gospodo iz OEBS. Neću da prelazim preko laži ma ko da ih izgovara i ma kojoj organizaciji da pripada, poručio je premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da neće dozvoliti nikome, pa ni OEBS-u, da Srbija bude napadana za ono što nije kriva. Vučić se u obraćanju poslanicima u parlamantu osvrnuo na saopštenje OEBS, u kojem se od vlasti traži zaustavljanje ukidanja sajtova i skidanje informacija, ističući da ga je ta reakcija zaprepastila.

"Dajte mi najmanji dokaz za tu tvrdnju gospodo iz OEBS. Neću da prelazim preko laži ma ko da ih izgovara i ma kojoj organizaciji da pripada”, poručio je premijer. Vučić je istakao da je zvanično saopštenje OEBS opasna stvar po našu zemlju, jer neko želi da na veoma opasan način ugrozi demokratski kredibilitet zemlje i podvukao da se radi o laži. Premijer kaže da je uputio pismo OEBS-u, organizaciji kojom Srbija iduće godine predsedava, u kojem je tražio "maleni dokaz za bezmislene tvrdnje" i da je ceo dan čekao na odgovor koji nije dobio. Istovremeno je pozvao list Blic da kaže da li je vlada uticala na skidanje sa sajta teksta, za kojih je rekao da je bio "idiotski".

Prema njegovim rečima, Srbija mnogima na različite načine počinje da smeta, posebno nekima u našoj zemlji, dodajući da je Srbija u svoj ovoj krizi postala najveća ekonomija zapadnog Balkana, veća od Hrvatske. On je dodao da ga posebno boli što denuncijacije dolazile iz naše zemlje, te da neće prećutati takve stvari kako ne bi neko rekao da je tu bilo nekakve istine.

Premijer je kazao da se država u vanrednoj situaciji nije mešala u rad nadležnih organa, i da tužilaštvo radi svoj posao, navodeći kao primer pozivanje na razgovor onih koji su pričali o skrivanju žrtava u hladnjačama i visokim pećima, od kojih niko nije u pritvoru.

"Gde je tu nedozvoljavanje slobode mišljenja. Nikada se neću saglasiti sa lupetanjima koje nanose štetu Srbiji, i predstavljaju ministre ubicama i psihopatama”, rekao je Vučić. Poslanik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković čestitao je vladi na onome što je uradila za vreme poplava i kada su prošle, dodajući da je on jedini u skupštinskoj sali koji zna šta se desilo i koliko je bilo teško odgovoriti na zahteve građana.

Posebno je pomenuo ministra odbrane, za koga je kazao da je svoje iskustvo gradonačelnika Kruševca i privrednika preneo u spašavanje gradova, ministre policije i za socijalna pitanja i rad, kao i tri ministarke koje su pomagale na terenu, ali i šefu diplomatije koji je odveo 80 ambasadora u Obrenovac, te i premijeru na izboru tako dobrog tima. Marković je premijeru rekao da ne bi trebalo da obraća pažnju šta pišu na društvenim mrežama, podvukavši da se radi o manjini koja nije bitna, o širenju panike nekih posmatrača koji su očekivali da će dobiti publicitet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track