SPS: Očekujemo poziv SNS u Majdanpeku
Foto: TANJUG

Spremni za koaliciju

SPS: Očekujemo poziv SNS u Majdanpeku

Politika -
Božinović je naveo da je SPS u toj opštini, prema njihovim preliminarnim rezultatima, osvojila preko 17 odsto glasova što je za tri odsto više nego na majskim lokalnim izborima 2012. godine

MAJDANPEK - Predsednik opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u Majdanpeku Slaviša Božinović izjavio je sinoć da je ta partija zadovoljna rezultatima koje je postigla na lokalnim izborima i izrazio očekivanje da će vlast u toj opštini činiti partije koje su na vlasti i na republičkom nivou.

Božinović je naveo da je SPS u toj opštini, prema njihovim preliminarnim rezultatima, osvojila preko 17 odsto glasova što je za tri odsto više nego na majskim lokalnim izborima 2012. godine. "Možemo da kažemo da smo zadovoljni, mada smo očekivali i bolji rezultat. Rezultat ukazuje da je SPS jedna vodeća snaga kada je u pitanju socijalna politika, i građani su nam zbog toga ukazali poverenje“, rekao je Božinović.

Kaže da očekuje poziv SNS za formiranje vlasti u toj opštini pre svega zato što su i do sada bili partneri. „Naši zajednički ciljevi su pre svega oporavak opštine Majdanpek, od infrastrukture do privrede i kapitalnih investicija. Majdanpek ima potencijal, rudno bogatstvo, i hoćemo da preokrenemo situaciju u kojoj se ta opština nalazi“, istakao je on.

Na pitanje da li bi SPS prihvatio poziv naprednjaka, predsednik socijalista u Majdanpeku odgovara potvrdno. „To je koalicija i na republičkom nivou i sami vidimo kako premijer (Aleksandar) Vučić i prvi potpredsednik Ivica Dačić vode državu“, dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track