Jovanović: Tadić se krije pod haubom "fijata"

Izbori

Jovanović: Tadić se krije pod haubom "fijata"

Politika -
Nikolić je deset godina lagao narod, da bi na kraju pristao na ono što smo mi davno pričali, samo da bi politčki opstao, kaže lider LDP-a

ČAČAK - Nosilac liste "Preokret" i lider LDP Čedomir Jovanović smatra da nema razloga za prevremene predsedničke izbore.

Jovanović je na tribini u Čačku rekao da ne postoji nijedan razlog za prevremene predsedničke izbore osim potrebe predsednika Borisa Tadića i njegove stranke da "praktično izbegnu odgovornost sa kojom treba da se suoče u periodu koji je pred nama".

Lider LDP tvrdi takođe da je Srbija jedina zemlja u kojoj je predsednik države na čelu partijske liste.

Jovanović je, govoreći o preogramu Preokreta, rekao da se ova politička grupacija "istinom bori za lepšu budućnost Srbije", dok su njeni politički protivnici "Boris Tadić i Tomislav Nikolić političari koji sebe smatraju najodgovornijim u ovoj zemlji".

Prema njegovim rečima, Tadić je "dužan da narodu kaže punu istinu i vodi Srbiju u svet, a ne da se skriva pod haubu "fijata", a "Nikolić je deset godina lagao narod, da bi na kraju pristao na ono što smo mi davno pričali, samo da bi politčki opstao".

"Srbija bi bila lepša i srećnija zemlja da je Tadić nekada govorio o Koštunici ono što govori danas. Da je Nikolić u svoje vreme govorio o Đinđiću i Evropskoj uniji ono što govori danas, ne bi svi bili osuđeni na ovu bedu i propadanje", zaključio je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track