Stefanović: Vučić smeta mnogima!
Foto: Marina Lopicic

Ministar policije o ugroženosti premijera

Stefanović: Vučić smeta mnogima!

Politika -
Ministar kaže da je premijer na meti zbog politike koju vodi i da je napad na njega - napad na celu Vladu Srbije

BEOGRAD - Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, kaže da nikad ne treba potceniti mogućnost ugrožavanja bezbednosti premijera Aleksandra Vučića jer politika koju vodi smeta mnogima.Stefanović je u intervjuu za Srbija Danas, komentarišući izjave dva državna funkcionera da je bezbednost premijera ugrožena, rekao da sve činjenice jasno ukazuju na to da je bezbednosna procena za Aleksandra Vučića uvek takva.

Do toga, kako je rekao, dolazi zato što je Vučić čovek koji uživa najveće poverenje kod ljudi i zato svako zna da bi ako bi ugrozio njega, ugrozio i državu,Vladu, političku stranku koja je na vlasti.

- Koliko je to ozbiljno, procenu daju vojne službe bezbednosti. Realno je da to nikada ne treba potceniti, niko s tim ne sme da se igra - rekao je Stefanović i napomenuo da politika koju premijer vodi smeta mnogima.- Mislim na politiku Srbije ka EU i partnerstvo s Rusijom. Novac koji je do sada išao u druge zemlje, ići će u Srbiju i naravno da to smeta - naveo je ministar i dodao:- I zato je bezbednosna situacija u vezi s premijerom uvek kompleksan posao i to se nikad ne potcenjuje.I Zorana Mihajlović, potpredsednica SNS i Vlade Srbije, misli da kriminalci nisu jači od Srbije.- Odbijam da verujem da živim u zemlji u kojoj su kriminalci jači od države. Sigurna sam da će Nebojša Stefanović najbolje da organizuje i vodi MUP i da će sprečiti svaku pomisao da premijer može biti ugrožen. Takođe sam sigurna da će i Bratislav Gašić uraditi svoj posao u vojsci. Sve službe znaju šta im je činiti da bi premijer i svi bili bezbedni - kaže Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva: Odbijam da verujem da živim u zemlji u kojoj su kriminalci jači od države
Mihajlovićeva: Odbijam da verujem da živim u zemlji u kojoj su kriminalci jači od države

Stručnjaci iz oblasti bezbednosti, analizirajući oba snimka na kojima su Andrej Vučić i njegova pratnja prvo brutalno prebijani, a zatim i mučeni, ocenili su da je to direktan napad na premijera.(K. B.)

Udar na porodicu... Prebijanje Vučićevog brata Andreja
Udar na porodicu... Prebijanje Vučićevog brata Andreja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track