VUČIĆ U KRUPNJU: Borimo se protiv lopovluka i kriminala, a ne tajkuna
Foto: Beta

VUČIĆ U KRUPNJU: Borimo se protiv lopovluka i kriminala, a ne tajkuna

Politika -
Napravljen je ceo sistem pljačke u kojem od banke uzmete 100 miliona evra, vratite 30 miliona, a 30 do 40 podelite sa prijateljima. I tako smo imali velike biznismene, koji su, uz određene izuzetke, svi takvi, istakao je premijer

KRUPANJ - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da država nema problem sa tajkunima, već sa lopovlukom i kriminalom. Prema njegovim rečima, Srbija je sve vreme bila talac politike u kojoj bi neko rekao da plaća PDV 20 do 30 miliona evra godišnje, ali je pri tom zanemarivana činjenica da se svake godine zatvore po dve banke sa 150 i 200 miliona evra duga, zbog nevraćenih zajmova.

"Napravljen je ceo sistem pljačke u kojem od banke uzmete 100 miliona evra, vratite 30 miliona, a 30 do 40 podelite sa prijateljima. I tako smo imali" velike" biznismene, koji su, uz određene izuzetke, svi takvi", rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da se nikada nije gledala "celina države", odnosno celina štete, već je posmatran samo poreski deo i naglašavano da bismo, ako bi ostali bez toga, bili u problemu sa PDV-om.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"A nije se razumelo da gubimo 200 do 300 miliona evra svake godine, jer isplaćujemo banke koje su nestale, odnosno namirujemo štediše i poverioce", rekao je Vučić. On je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će se sada makar znati šta Srbija ima I da neće postojati iluzije i laži "kako je neko strašno uspešan, jer ima tri privatna aviona, a radnicima ne isplaćuje zarade".

Prema premijerovim rečima, država će veoma teško naplatiti potraživanja od nedavno uhapšenog biznismena Miroslava Bogićevića, u čijem je vlasništvu i rudnik Stolice kod Kostajnice, iz koga je došlo do izlivanja toksične jalovine iz odlagališta prerađene rude antimona. Premijer je poručio da ni privođenje Bogićevića nije borba protiv tajkuna, već protiv lopovluka I kriminala.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"To nije borba protiv tajkuna, već borba protiv lopovluka I kriminala, to je borba za poštovanje zakona", zaključio je Vučić i dodao da je to uvek bio njegov stav I da ga nikada neće promeniti.Vučić je novinarima u Krupnju rekao da Bogićević nema imovinu od 400 miliona evra iz koje bi moglo da se namiri potraživanje države.

“Kažem vam ni blizu, ni pola od toga”, naglasio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track