BUNE SE ŠTO SU PRIVEDENI: Pripadnici kineske sekte hoće da tuže Srbiju!
Foto: AP

Kivni

BUNE SE ŠTO SU PRIVEDENI: Pripadnici kineske sekte hoće da tuže Srbiju!

Politika -
Ova organizacija se predstavlja kao opoziciona u Kini a vlasti ove zemlje proglasile su je za versku sektu i zabranili je

Pripadnici kineske disidentske organizacoije Falun Gong, koji su privedeni u Beogradu za vreme kineskog samita, najavili tužbe protiv Srbije.

Oblasti na kojima Evropska unija insistira u pregovorima sa kandidatima za članstvo, su i vladavina prava i građanske slobode.Tako na značaju dobija i slučaj državljana Evropske unije, pripadnika kineske disidentske organizacije Falung Gong, koji su privedeni u Beogradu tokom Samita Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope.

Podsetimo, ova organizacija se predstavlja kao opoziciona u Kini a vlasti ove zemlje proglasile su je za versku sektu i zabranili je. Oni su devet puta slali zahtev da održe protestni skup u vreme trajanja samita što im nije odobreno.

Nakon hapšenja oni su sprovedeni u zatvor u Padinskoj skeli i ponuđeno im je da potpišu izjavu da su u Srbiju došli kako bi učestvovali na ovom protestu i kako bi bili pušteni da napuste zemlju. U suprotnom biće deportovani.

http://www.youtube.com/watch?v=I9Chq1LdVYM

(N1info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track