Putin čestitao Nikoliću Novu godinu i Božić
Foto: Dadod Jilas

Uspešna godina za srpsko-ruske odnose

Putin čestitao Nikoliću Novu godinu i Božić

Politika -
Putin je izrazio nadu da će konstruktivna saradnja biti nastavljena u cilju jačanja sveukupnih bilateralnih odnosa, navodi se u čestitki koja je danas objavljena na sajtu Kremlja

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Novu godinu i Božić predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, ocenivši da je godina na izmaku bila veoma uspešna za srpsko-ruske odnose.

To je u potpunosti potvrđeno tokom razgovora predsednika Rusije sa srpskim državnim vrhom u oktobru u Beogradu. Putin je izrazio nadu da će konstruktivna saradnja biti nastavljena u cilju jačanja sveukupnih bilateralnih odnosa, navodi se u čestitki koja je danas objavljena na sajtu Kremlja.

Predsednik Rusije čestitke je uputio i drugim svetskim liderima - američkom predsedniku Baraku Obami, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, brtianskom premijeru Dejvidu Kameronu, predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, predsedniku Francuske Fransoa Olandu, premijeru Japanu Šinzo Abeu, predsedniku Austrije Verneru Fajmanu, predsednici Argentine Kristini Kiršner, papi Franji i mnogim drugim. On je, takođe, uputio čestitiku i nekim bivšim predsednicima i premijerima, kao što su Gerhard Šreder, Silvio Berluskoni, Fidel Kastro i drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track