VUČIĆ O POSETI HAMONDA: Očekujem značajno prisustvo britanskih kompanija u Srbiji
Foto: Tanjug

Podrška za reforme

VUČIĆ O POSETI HAMONDA: Očekujem značajno prisustvo britanskih kompanija u Srbiji

Politika -
Verujem da ćemo pored širokih i značajnih i, od svih relevantih faktora u svetu priznatih, ekonomskih reformi, uspeti mnogo toga da popravimo i uradimo i na političkom nivou u 2015, za koju smatramo da je ključna godina u reformama i napretku Srbije", rekao je Vučić

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima podršu Velike Britanije na putu ka EU, kao i za reforme koje sprovodi.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom rekao i da je nekoliko britanskih kompanija zainteresovano za neke od najvećih srpskih kompanija koje će biti u procesu privatizacije.

Premijer je rekao da je Srbija na evropskom putu i da od tog puta ne odsutaje.

"Verujem da ćemo pored širokih i značajnih i, od svih relevantih faktora u svetu priznatih, ekonomskih reformi, uspeti mnogo toga da popravimo i uradimo i na političkom nivou u 2015, za koju smatramo da je ključna godina u reformama i napretku Srbije", rekao je Vučić.

On je dodao da je iz razgovora sa Hamondom zaključio da Srbija od Velike Britanije može da očekuje značajnu podršku.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Premijer je rekao da je sa Hamondom razgovarao o predsedavanju Srbije OEBS-om na "konstruktivan, profesionalan i ozbiljan način", kao i o otvaranju poglavlja u pregovorima sa EU, kao i da je naišao na blagonaklon stav Velike Britanije u vezi sa budućnošću Srbije i evropskim integracijama.

"Naš put nije lak i jednostavan, mnogo toga ćemo morati da uradimo, ali rad, rad, rad je nesto što moze da nas spase, a ne nesto što će neko da nam pokloni", rekao je Vučić.

On je naveo da je zahvalan Hamondu što je pred srpskom delegacijom izneo viziju Evropske unije iz ugla Velike Britanije, iako to nije bio obavezan pred zemljom koja još nije članica.

Vučić je izrazio želju da što veći broj britanskih čelnika poseti Srbiju, ali i da što veći broj privrednika dođe da investira u našu zemlju.

On je naveo da u procesu privatizacije 502 kompanije ima nekoliko britanskih kompanija koje su zainteresovane za neke od najvećih srpskih preduzeća.

"Verujemo da će britansko prisustvo u Srbiji biti još značajnije i veće u godina pred nama i da ćemo imati podršku Velike Britanije na našem evropkom putu", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track