DAČIĆ: OEBS osuđuje eskalaciju sukoba u Ukrajini
Foto: Printscreen

Poziv na uzdržanost

DAČIĆ: OEBS osuđuje eskalaciju sukoba u Ukrajini

Politika -
"Pozivam sve strane uključene u sukob da odmah ulože sve napore da smire tenzije, poštuju primirje i aktivno se, zajedno s OEBS-om, uključe u puno sprovođenje sporazuma iz Minska, istakao je Dačić

BEOGRAD - Predsedavajući OEBS-a, šef srpske diplomatije Ivica Dačić, osudio je upotrebu sile u Ukrajini i pozvao sve strane da pokažu maksimalnu uzdržanost i rade na postizanju održivog primirja, saopštio je OEBS.

"Ovaj krug nasilja i eskalacije sukoba ne sme da se nastavi. Sve strane treba da se uzdrže od ratobornosti, zastrašivanja i provokacija", poručio je Dačić, povodom pogoršanja situacije na istoku Ukrajine poslednjih dana, naročito u oblasti aerodroma u Donjecku.

"Pozivam sve strane uključene u sukob da odmah ulože sve napore da smire tenzije, poštuju primirje i aktivno se, zajedno s OEBS-om, uključe u puno sprovođenje sporazuma iz Minska", istakao je Dačić.

Dačić je rekao i da sve tačke sporazuma treba da budu sprovođene u trilateralnoj kontakt grupi, a ne na bojnom polju, i pozvao strane u sukobu da u potpunosti poštuju bezbednost pripadnika posmatračke misije na terenu, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja