(VIDEO) ŠALJE ŠAROVIĆA, A SAM NE IDE Šešelj: Spremio sam glogov kolac za Ðinđića!
Foto: Dado Djilas

Ponašanje za osudu

(VIDEO) ŠALJE ŠAROVIĆA, A SAM NE IDE Šešelj: Spremio sam glogov kolac za Ðinđića!

Politika -
Dan uoči dvanaestogodišnjice ubistva Zorana Ðinđića lider radikala rekao da je pokojni premijer kriminalac i izdajnik

BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj juče je prešao svaku granicu pristojnosti i ljudskosti, nazvavši ponovo ubijenog premijera Srbije Zorana Ðinđića kriminalcem i izdajnikom!On je na obeležavanju godišnjice smrti bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića u Požarevcu, u svom već prepoznatljivom stilu rekao da razmišlja da danas, na dan kad je premijer ubijen, svog zamenika pošalje s glogovim kocem na Ðinđićev grob.Dno dna- Sramota je za Srbiju da se jednom haškom junaku ne odaju državne počasti, a odaju se kriminalcima, mafijašima i izdajnicima poput Zorana Ðinđića - rekao je Šešelj.Upitan da li će, ako nekad dođe na vlast, posetiti grob ubijenog premijera, rekao je:- Ne. Zašto bih posećivao grob jednog izdajnika i mafijaša kao što je Ðinđić? Ali može se desiti da sutra u podne, s glogovim kocem u rukama, u Aleju velikana (mesto gde je sahranjen Ðinđić, prim. nov.) pošaljem svog zamenika Nemanju Šarovića - rekao je lider SRS, dok su prisutni građani to pozdravili burnim aplauzom i povicima „bravo, bravo“.

Podsetimo, Šešelj je i nedavno rekao da je ponosan što se radovao ubistvu Ðinđića, koji je ubijen 12. marta 2003.- Tada se srpski narod oslobodio izdajnika i mafijaša. Ðinđić je tamna strana srpske istorije i jedna od najcrnjih stvari koje su nam se desile - rekao je Šešelj na prvoj konferenciji održanoj po povratku iz Haga.Inače, jednu od poslednjih knjiga napisanih u zatvoru Šešelj je posvetio Zvezdanu Jovanoviću, koji je pucao na premijera i bio osuđen na 40 godina zatvora. Podsetimo, Šešelj je posle pokušaja atentata na Ðinđića kod hale Limes najavio krvavo proleće u Srbiji i otišao u Hag.Po nalogu- Ološ će morati na dno duboke i mutne reke, gde mu je i mesto... Misli Ðinđić da 12 godina može intenzivno da posluje s mafijom, da učestvuje u svim mafijaškim delatnostima, a sad po nalogu Amerikanaca tako jednostavno da otpiše mafiju. E ne može! Ðinđić mora da podeli sudbinu svojih mafijaša (17. februar 2003).

Dvanaest godina od ubistvaTRI KOLONE ÐINĐIĆU U ČASTNekadašnji saradnici Zorana Ðinđića danas će 12. godišnjicu njegovog ubistva obeležiti odvojeno. Naime, DS, stranka koju je osnovao Ðinđić, položiće vence na groblju i u JDP održati finale Beseda u Zoranovu čast, dok će LDP organizovati Šetnju za Zorana. Posetom groblju počast ubijenom premijeru odaće i rukovodstvo i članstvo Tadićevog SDS.

Bez stidaKAKO JE TROVAO ŠEŠELJ- Iskreno sam se obradovao kad sam čuo da je Ðinđić poginuo, da je mrtav.- Srbija se tada oslobodila izdajnika i mafijaša. Ðinđić je tamna strana srpske istorije i jedna od najcrnjih stvari koje su nam se desile.- Knjigu posvećujem potpukovniku Zvezdanu Jovanoviću, koji je srcem Obilića i sigurnom rukom Gavrila Principa povratio barem deo ponosa i dostojanstva srpskog naroda.- Znao sam da se sprema vrlo krvav obračun, nisam znao da će biti ubijen Ðinđić, ali znao sam da će krv pasti do kolena.

REAGOVANJAZorana Mihajlović, SNSOČEKIVANONisam iznenađena ovakvom retorikom lidera radikala. Šta se drugo i moglo očekivati od Šešelja. Nema Srbija više vremena da sluša njegove komentare.Jelena Milić, CEASBEZ MORALA I SAVESTIŠešelj je politički klovn bez morala i savesti. On je, zajedno s Miloševićem, bio arhitekta najmračnijeg perioda Srba i Srbije. Ostaci tog zlikovačkog režima su i ubili premijera.Boris Tadić, SDSDOBRO DA JE ŠEŠELJ JEDINITo se i očekivalo od Šešelja, ali zamislite sa čim bismo se suočavali da su zastupnici te ideje danas i Vučić i Nikolić, što je bio slučaj doskoro. Činjenica da danas o tome govori samo Šešelj dokaz je uspeha moje ideje političkog pomirenja.Bojan Pajtić, DS ZVERSTVOZverstvo je najbolja reč za takvo ponašanje predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

http://www.youtube.com/watch?v=iQ7YlVxSlVw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track