Mrkonjić šefu radikala poklonio knjigu o Miloševiću!

Deveta godišnjica smrti bivšeg predsednika

Mrkonjić šefu radikala poklonio knjigu o Miloševiću!

Politika -
Potpredsednik SPS častio nekoliko građana primercima izdanja o bivšem predsedniku, za šta je potrošio 6.000 dinara
1 / 5

POŽAREVAC - Više desetina građana tiskalo se juče u redu u Požarevcu kako bi odalo počast bivšem predsedniku Srbije i Jugoslavije Slobodanu Miloševiću.Među prvima je u dvorište porodične kuće bivše šefice JUL Mirjane Marković, gde je Milošević sahranjen, stigao lider Pokreta socijalista i ministar rada i socijalne politike Aleksandar Vulin. Položio je venac, a zatim istakao da je Milošević za predsednika svaki put izabran demokratskom većinom naroda i da je to bila odluka boga.

Odan i posle smrti... Senta Milenković
Odan i posle smrti... Senta Milenković

Grešio je- Milošević nije bio nepogrešiv, posebno je grešio kad su u pitanju njegovi prijatelji i saradnici, ali su ga zato neprijatelji nepogrešivo izabrali. Svaki neprijatelj Miloševića bio je i istinski neprijatelj Srbije - rekao je Vulin.

Zaštitnik... Dragan Antić
Zaštitnik... Dragan Antić

Malo nakon njegovog odlaska, u Požarevac je stigao i potpredsednik SPS Milutin Mrkonjić. Zajedno sa delegacijom SPS, ali i nekadašnjom Slobinom sekretaricom Mirjanom Dragojević, položio je venac na grob i zatražio od države da Mirjani Marković i Marku Miloševiću omogući povratak u zemlju.

Vulin: Svaki neprijatelj Miloševića bio je i istinski neprijatelj Srbije
Vulin: Svaki neprijatelj Miloševića bio je i istinski neprijatelj Srbije

Bivši saborciInače, ovaj socijalista juče je bio široke ruke, pa je tako dao 6.000 dinara za desetak primeraka knjige o Miloševiću, koja se prodavala ispred kuće u Požarevcu. Knjige je zatim podelio građanima koji su došli na pomen, a jednu je poklonio i lideru SRS Vojislavu Šešelju.

Gerberi... Venac od Mire Marković
Gerberi... Venac od Mire Marković

Obeležavanju godišnjice prisustvovali su i nekadašnji funkcioner SPS Vladan Zagrađanin, dugogodišnji Miloševićev telohranitelj Senta Milenković, bivši direktori Politike i RTS Dragan Hadžiantić i Milorad Vučelić, te ministar zdravlja tokom devedesetih Milovan Bojić...

Iver i klada...  Marko Milošević junior
Iver i klada... Marko Milošević junior

Snaja i unuk na pomenuMALI MARKO ISTI OTACIako se ne pojavljuju često u javnosti, obeležavanju godišnjice smrti juče su prisustvovali Miloševićeva snaja i unuk - Milica Gajić i Marko Milošević (16). Budući da Slobinog unuka nisu skoro videli, svi prisutni su bili iznenađeni koliko liči na svog oca Marka. Inače, oni su Šešelja proveli kroz Slobinu kuću, gde su se u razgovoru zadržali oko pola sata. Milica i Marko nisu bili raspoloženi za razgovor s novinarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track