Nigerijka ušla u SPS zbog Dačića

Nova uzdanica SPS

Nigerijka ušla u SPS zbog Dačića

Politika -
Nigerijka Čikadibija Očija, studentkinja Fakulteta za medije i kratki film, posle 12 dana u Srbiji učlanila se u Socijalističku partiju Srbije

BEOGRAD - Crnkinja postala socijalista!Nigerijka Čikadibija Očija, studentkinja prve godine Fakulteta za medije i kratki film na Beogradskom univerzitetu, pojačala je redove socijalista!

Iako je u Srbiji svega 12 dana, želela je da se učlani baš u partiju socijalističke orijentacije.

- Bila sam 2009. na razmeni, pa je to presudilo da studiram ovde. Dobila sam člansku kartu SPS od Branka Ružića, koji mi je objasnio za šta se zalaže stranka, a to je ono što je presudilo. Još nisam upoznala lidera Ivicu Dačića, ali, naravno, već sam se informisala da je najbolji ministar u Vladi i da vodi Ministarstvo policije. Na slikama i vestima izgleda vrlo šarmantno, uvek je opušten. Uskoro ću ga i lično upoznati - kaže ova Nigerijka i dodaje da je na Jutjubu čula i kako Dačić dobro peva.

- Ne razumem reči, ali melodija pesme „Miljacka“ je baš kul. Volela bih da i u Nigeriji imamo takve političare. Oni su, znate, pomalo uštogljeni - u dahu priča Čikadibija.

Novopečena socijalistkinja kaže da će, kad nema predavanja, pomagati u kampanji kako bi njena stranka postigla što bolji rezultat.

- Videla sam i druge kandidate, ali moj predsednik stranke nema premca! Znam da je Slavica Đukić Dejanović na mestu predsednika Srbije do završetka izbora. Osim što sam postala espeesovka, naučila sam i nekoliko srpskih reči: vesti, jesti, zdravo, hvala, živeli i, naravno, čvrsto, što je i naš slogan u kampanji. Nadam se da će sledeći razgovor koji budemo vodili biti na srpskom - kaže na kraju Čikadibija.

Nemac na izborima

Nemac sa srpskim pasošem Verner Čedernig predvodiće listu Socijaldemokratskog saveza Srbije na lokalnim izborima u Prijepolju.

- Predali smo listu sa 21 kandidatom za odbornike, koju je podržalo oko 850 mojih sugrađana u Prijepolju. Rešio sam da ostatak života provedem u ovom lepom i pitomom kraju, a u politiku sam ušao jer želim da se posvetim ekonomskom i kulturnom prosperitetu Prijepolja - rekao je Čedernig.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track