SKUPŠTINA SRBIJE: SNS traži Pajtićevu ostavku
Foto: Nemanja Pančić

Zahtev u parlamentu

SKUPŠTINA SRBIJE: SNS traži Pajtićevu ostavku

Politika -
DS u Vojvodini vlada 15 godina, za to vreme Vojvodina je od lokomotive razvoja Srbije postala vagon u siromašnoj kompoziciji. Poljoprivreda je na izdisaju, vojvođanska sela se gase, seljaci su prepušteni sami sebi... Takvo stanje je nedopustivo i neodrživo, rekao je naprednjak Marko Atlagić

BEOGRAD - Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije zatražili su danas od pokrajinskog premijera Bojana Pajtića ostavku, jer je Vojvodina, kako su naveli, za vreme vlasti Demokratske stranke (DS) od lokomotive razvoja Srbije postala vagon u siromašnoj kompoziciji.

Poslanici su započeli novu sednicu, na kojoj će kao prvu tačku pretresati predloženi zakon o suđenju u razumnom roku, a početak sednice su, kao i svakog utorka, iskoristili da od predstavnika vlasti zatraže određene informacije.

DS u Vojvodini vlada 15 godina, za to vreme Vojvodina je od lokomotive razvoja Srbije postala vagon u siromašnoj kompoziciji. Poljoprivreda je na izdisaju, vojvođanska sela se gase, seljaci su prepušteni sami sebi... Takvo stanje je nedopustivo i neodrživo , rekao je naprednjak Marko Atlagić. On je napomenuo da Pajtić još nije odgovorio na optužbe u vezi zloupotreba u Razvojnoj banci Vojvodine, Fonda za kapitalna ulaganja i drugima.Atlagić je podsetio i na slučaj finansiranja filma Đorđa Balaševića, navodeći da je njega finansirala Metals banka, kasnije Razvojna banka Vojvodine, i Šume Vojvodine , ali da taj film skoro niko nije video.On je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu upitao da li će od Pajtića tražiti ostavku, a tužilaštvo ima li u njegovom radu elemenata za krivično gonjenje, a građane Vojvodine pozvao da Pajtića na narednim izborima pošalju u političku prošlost.

Poslanik LSV Đorđe Stojšić upitao je Ministarstvo energetike i Vladu Srbije šta je stvarni razlog za ukidanje preduzeća Elektrovojvodina, posle 58 godina i dva dana postojanja.Iz sredstava javnog informisanja smo mogli da saznamo da su razlog uštede i racionalizacija, a mi postavljamo pitanje da li se iza toga zapravo krije želja da se sakriju neracionalnosti i gubici u poslovanju u drugim jedinicama u okviru EPS , rekao je Stojšić.

Poslanik SDS Aleksandar Senić upitao je zašto se ne poštuje rok od 15 dana za izvršenja povraćaja dela obaveznog socijalnog osiguranja po odbitku za novozaposlene.Poslanik Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi pitao je Vladu Srbije kada će pokrenuti inicijativu za realizaciju svog zaključka od 4. juna 2013. godine, posle sastanka Koordinacionog tela za jug Srbije i predstavnika političkih stranaka Albanaca. U tom dokumentu se, prema rečima Kamberija, pominje povećanje broja Albanaca u državnim institucijama na lokalnom i regionalnom nivou, ekonomski oporavak tog dela Srbije, službena upotreba albanskog jezika u državnim institucijama, priznavanje diploma sa Kosova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track