Vaskrs je pobeda života i pravde!

Proslavljen najveći hrišćanski praznik

Vaskrs je pobeda života i pravde!

Politika -
Patrijarh SPC Irinej u Sabornoj crkvi služio uskršnju liturgiju, na kojoj su bili premijer Cvetković i ministry

BEOGRAD - Praznično.Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej služio je u beogradskoj Sabornoj crkvi centralnu uskršnju liturgiju, kojoj su prisustvovali i predstavnici ostalih verskih zajednica u Srbiji i brojni državni zvaničnici.

- Uskrs je jedan od najvećih praznika celog hrišćanstva i on predstavlja pobedu života, istine, pravde, ljubavi i svega dobrog što nas čini sličnim Bogu - poručio je patrijarh Irinej.

Liturgiji su, pored velikog broja vernika, prisustvovali premijer Mirko Cvetković, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministar vera i dijaspore Srđan Srećković, šef diplomatije Vuk Jeremić, direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović i beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

- Svih ovih godina i decenijama unazad Srbija je bila unižavana, praktično raspinjana na krst i žrtva politike dvostrukih aršina. Uz tradicionalne praznične čestitke, želim da ovaj Vaskrs bude podsticaj za srpski narod da povrati sabornost, jer ćemo biti jaki samo onoliko koliko smo jedinstveni, bez obzira na to kojoj političkoj partiji pripadamo - poručio je zamenik premijera Ivica Dačić.

Bogdanović: Dosta sukoba!

Uskrs je obeležen i u hramovima i crkvama na Kosmetu. Liturgiju u Hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici služio je vladika raško-prizrenski Teodosije, a među vernicima bio je i ministar za KiM Goran Bogdanović.

- Poručujem i Srbima i Albancima da je bilo dosta sukoba i prolivanja krvi i da samo dijalogom možemo rešiti problem Kosova i Metohije - rekao je Bogdanović i pozvao svoje sunarodnike da „ne nasedaju na provokacije“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track