GRADONAČELNIK SREBRENICE: Uhapšeni smo kao najgori kriminalci
Foto: Nap.ba

Niije mu dobro

GRADONAČELNIK SREBRENICE: Uhapšeni smo kao najgori kriminalci

Politika -
Ćamil Duraković koji je danas uhapšen zajedno sa Naserom Orićem tvrdi da je švajcarska policija prema njima loše postupala

Bivši komandant muslimanske vojske u Srebrenici Naser Orić uhapšen je u Bernu po poternici Srbije, a u automobilu koji je danas oko podne zaustavljen na granici Francuske i Švajcarske pored Orića su bili i Hamdija Fejzić i Ćamil Duraković, gradonačelnik Srebrenice, piše novinska agencija Patria.

"Sve granice smo normalno prošli, a putovali smo u Ženevu na poziv bošnjačkih udruženja koja ovih dana organizuju manifestacije povodom obiežavanja 20. godišnjice zločina u Srebrenici", kaže Duraković.

On je dodao da je policija koja ih je na granici uhapsila jako loše postupala prema njima.

"Uveli su nas sve trojicu u svoje prostorije i tretirali doslovno kao najveće kriminalce na svetu. Mene su skinuli golog. Uporno sam im pokazivao dopis gradonačelnice Ženeve sa kojom sam trebao da imam sastanak i govorio da sam ja načelnik Srebrenice. Nakon izvesnog vremena shvatili su, pa su mene i Hamdiju pustili, a Orića zadržali uz pojašnjenje da će mu postaviti još neka pitanja", rekao je Duraković.

On je dodao da Orića nisu mogli da vide kada su se vratili, već da su ga ugledali kako ga vode, a da je on podigao ruke i pokazao im da su mu stavili lisice.

"Rečeno nam je da ga vode u ekstradicioni pritvor i da je za njim raspisana crvena poternica. Već sam o svemu obavestio i člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića", rekao za agenciju Patrija u telefonskom razgovoru Ćamil Duraković, gradonačelnik Srebrenice.

(EPK/nap.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja