SNP: Organizovanjem skupa o Srebrenici pokazuje se licemerje druge Srbije
Foto: Damir Dervišagić

Jednostrani odnos prema žrtvama

SNP: Organizovanjem skupa o Srebrenici pokazuje se licemerje druge Srbije

Politika -
Zašto ove organizacije nikada nisu organizovale nijedan skup kojim se odaje počast srpskim žrtvama u BiH ili žrtvama genocida u logoru Jasenovac tokom Drugog svetskog rata? Zašto nikada nisu organizovale nijedan skup gde bi osudile ubijanje i proterivanje stotine hiljada Srba u akcijama Bljesak i Oluja, kažu u SNP

BEOGRAD - Srpska narodna partija oštro osuđuje nameru jednog dela nevladinih organizacija u Srbiji da 11. jula u centru Beograda organizuju skup čiji je cilj da Srbija simbolički prizna krivicu za „genocid“ u Srebrenici, a da se celokupan srpski narod, bez dokaza i presude, označi kao „genocidan“.

Očigledno je da organizatori ovog skupa imaju licemeran, ostrašćen i jednostran odnos prema teškom, i za sve narode u regionu, mučnom pitanju žrtava iz ratova na prostoru BiH. Zašto ove organizacije nikada nisu organizovale nijedan skup kojim se odaje počast srpskim žrtvama u BiH ili žrtvama genocida u logoru Jasenovac tokom Drugog svetskog rata? Zašto nikada nisu organizovale nijedan skup gde bi osudile ubijanje i proterivanje stotine hiljada Srba u akcijama Bljesak i Oluja? Sarajevo je nekada bilo grad sa najvećim brojem Srba posle Beograda, a danas Srba u Sarajevu ima toliko da mogu da se izbroje na prste jedne ruke, kaže se u saopštenju SNP.

SNP dodaje da stavom da su sve druge žrtve vrednije od srpskih žrtava, organizatori ovog skupa ne doprinose smirivanju tenzija i postizanju trajnog mira u regionu, već naprotiv, utiču na produbljivanje podela i dalju destabilizaciju odnosa među Srbima, Bošnjacima i Hrvatima.

- Samo ako sve žrtve ratova na prostoru BiH budemo posmatrali i poštovali jednako, bez obzira na njihovu naciju i veru, možemo da dođemo do iskrenog pomirenja među narodima i da kao region ekonomski krenemo napred, kaže se na kraju sapštenja SNP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track