Bogdanović: Što pre razoružajte Albance!

Bogdanović: Što pre razoružajte Albance!

Politika -
Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović tražio hitan sastanak sa šefom Euleksa i komandantom Kfora

BEOGRAD - Krvoproliće u najavi.Ministar za KiM Goran Bogdanović zatražio je sastanak sa komandantom Kfora Erhardom Drevsom i šefom Euleksa Gzavijeom de Marnjakom kako bi se rešio problem naoružanih grupa na severu Kosova koje otvoreno prete srpskom narodu.

- Zatražio sam hitan sastanak da što pre vidimo na koji način možemo zajednički da predupredimo neke stvari koje mogu da proizvedu nove tenzije i sukobe. Ne sme se dozvoliti da naoružani civili šetaju slobodno i da mogu da prete bilo kome - rekao je Bogdanović Tanjugu.

Ministar je pre nekoliko dana za lokalnu televiziju iz Zvečana rekao da treba ispitati snimke objavljene na internetu, na kojim se na severu Kosova vide kosovski Albanci naoružani dugim cevima, i konstatovao da je ta pojava rezultat težnje, pre svega Prištine, da nasilno i jednostranim akcijama stavi sever Kosova pod svoju kontrolu.

Na jednom od snimaka vide se civili naoružani automatskim puškama na putu u Leposaviću, dok na drugom snimku dvojica naoružanih govore da kosovske institucije ne mogu da zaštite Albance.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track