DSS: Krah spoljne politike Vlade Srbije
Foto: Nebojša Mandić

Potreban drugačiji pristup

DSS: Krah spoljne politike Vlade Srbije

Politika -
Demokratska stanka Srbije saopštila je danas da je Srbji potrebna drugačija spoljna politika, jer su regionalna politika i evropske integracije Vlade Srbije doživele krah

BEOGRAD - U saopštenju je ocenjeno da nema odlučnosti Vlade Srbije jer se na odluku gradskog veća Vukovara o ukidanju dvojezičnih tabli, kojom se proteruje ćirilica reaguje uručivanjem protestne note Hrvatskoj.

"Nema govora o odlučnosti Vlade Srbije i obraćanju organima Evropske unije, čija je članica Hrvatska. Na oštećivanje spomen-obeležja u Medarima, podignutog žrtavama zločina počinjenog tokom domoljubne akcije Bljesak, srpska Vlada se ne osvrće nijednom rečju", saopštio je DSS.

Ta stranka navodi i da "zvanična Srbija ćuti i na izjave iz Evropske unije da nije nadležna da se meša u hrvatsku politiku prema srpskoj manjini".

Kako se navodi, protiv prijema Kosova u Unesko Srbija se "bori" bez ikakve strategije, umesto da, "za početak, zapreti napuštanjem Briselskog dijaloga, pogubnog za državne interese i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji".

"Regionalna politika i politika evropskih integracija Vlade Srbije doživele su krah. Srbiji je potrebna drugačija politika, koja će polaziti od državnih i interesa građana, a ne briselskih zvaničnika i komesara", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track