DAČIĆ O ZATVARANJU GRANICE: Izjava Kitarovićeve nije evropska
Foto: Beta

Unutrašnji odnosi u Hrvatskoj

DAČIĆ O ZATVARANJU GRANICE: Izjava Kitarovićeve nije evropska

Politika -
Evropska unija je više puta rekla da podizanje ograda i zidova na granicama nisu evropski odgovor, prokomentarisao je Dačić izjavu hrvatske predsednice da će Hrvatska morati da postavi ogradu na svoju granicu da bi se zaštitila od priliva izbeglica

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da će Zagreb morati da postavi ogradu na granici sa Srbijom nije evropska.

"Evropska unija je više puta rekla da podizanje ograda i zidova na granicama nisu evropski odgovor", prokomentarisao je Dačić izjavu hrvatske predsednice da će Hrvatska morati da postavi ogradu na svoju granicu da bi se zaštitila od priliva izbeglica.

Upitan kako komentariše različite poruke koje dolaze iz Hrvatske, s obzirom na to da je premijer Hrvatske Zoran Milanović samo dan pre izjave hrvatske predsednice rekao da ta država neće graditi zidove i podizati ograde, Dačić je odbio da odgovori na to pitanje.

"To su njihovi unutrašnji odnosi", zaključuje Dačić.

Hrvatska predsednica izjavila je da će toj državi u budućnosti biti potrebna "nekakva ograda" na granici. Ona je u intervjuu "Jutarnjem listu" rekla da se od samog početka izbegličke krize zalaže za apsolutnu graničnu kontrolu, za šta, kako je navela, oružane snage i policija imaju mogućnosti i opremu.

"Volela bih da to izbegnemo, međutim, u budućnosti ja ne vidim kako se drugačije zaštititi", rekla je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track