ISTRAŽIVANJE: Vučić usamljen na vrhu, Šešelj Tomi za petama!

Rezultati istraživanja „Ipsos stratedžik marketinga“ ide naruku premijeru

ISTRAŽIVANJE: Vučić usamljen na vrhu, Šešelj Tomi za petama!

Politika -
Predsedniku Vlade veruje 54 odsto građana Srbije, predsedniku 20, a veoma blizu mu je lider SRS sa 16 procenata. Pajtić spao na svega četiri odsto. Zanimljivo je da je agencija koja je radila istraživanje koaliciji oko SNS priključila PUPS Milana Krkobabića, koji je do sada uvek pravio savez sa Dačićevim SPS

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić i SNS suvereno vladaju političkom scenom sa 54 odsto podrške građana, pokazalo je istraživanje „Ipsos stratedžik marketinga“.Na drugom mestu sa devet odsto nalazi se SPS i njegov lider Ivica Dačić, koji sam ima 28 odsto pozitivnih poena, a odmah iza njega je Zorana Mihajlović sa 22 odsto. O predsedniku Tomislavu Nikoliću 20 odsto građana ima pozitivno mišljenje, a diše mu za vrat lider radikala Vojislav Šešelj sa 16 odsto podrške.

Da se izbori održavaju ove nedelje, na birališta bi izašlo 66 odsto građana, a koalicija SNS-PUPS-SDPS-Nova Srbija-SPO-PS-SNP osvojila bi 51 odsto glasova, što bi naprednjacima ponovo donelo apsolutnu većinu. Socijalisti i Jedinstvena Srbija osvojili bi 14 odsto glasova, DSS-Dveri osam, radikali, SDS-LDP i demokrate sa „Dosta je bilo“ osvojile bi po sedam odsto.Zanimljivo je da je koaliciji oko SNS priključen PUPS, koji je do sada uvek pravio savez sa SPS.Branko Radun, politički analitičar, kaže da građani premijera vide kao lidera koji može da reši aktuelne probleme.- Pajtićevi rezultati pokazuju da nije uspeo da se nametne kao lider opozicije, dok je Šešelj dobio na popularnosti zbog boravka u Hagu. Dačić, u odnosu na ostale, ima više pozitivnih poena, što pokazuje da ima ustaljenu podršku u svojoj ciljnoj grupi - smatra Radun i dodaje da naprednjacima koalicija sa SPO više odnosi glasove nego što ih donosi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track